ВІД СЕРЦЯ ДО СЕРЦЯ З ДОБРОМ І ЛЮБОВ’Ю

ВІД СЕРЦЯ ДО СЕРЦЯ З ДОБРОМ І ЛЮБОВ’Ю

Чи часто вам доводилося бачити на вулицях усміхнені, привітні обличчя перехожих? Мабуть, швидше — ні. Чому люди так рідко посміхаються? Заклопотані, зосереджені на своїх щоденних турботах, ми просто вже не вміємо радіти якимось простим речам, дякувати за те, що маємо, і бути щасливими від того, що живемо, що здорові, що поряд наші рідні і близькі люди. Впадаємо у відчай і депресію від таких дрібниць, які почасти і уваги не варті. А як давно щиро і безкорисливо більшість із нас допомагала ближньому? Самим важко доводиться — відмахуємося від надокучливого голосу совісті і пробігаємо повз — повз чиєсь горе, біду, страждання, адже це все — десь, у когось... Відводимо погляд, хоча потрібно простягнути руку допомоги.
Насправді ж люди, які щиро і безкорисливо допомагають ближнім, варті особливої поваги, бо їх серця відкриті для добра і співпереживання. Саме з таких благодійників і меценатів наш земляк, депутат Житомирської обласної ради Петро Михайлович Литвин.
У цьому вкотре можна було переконатися тим, хто побував на благодійному заході «Від серця до серця», присвяченому Міжнародному дню інвалідів в Україні, який пройшов у Міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На запрошення працівників ­закладу сюди завітали командувач військ Південного оперативного командування, депутат Житомирської обласної ради Петро Михайлович Литвин, головний лікар міськрайонного територіального медичного об’єднання, депутат Житомирської обласної ради Василь Миколайович Борис, директор медичного коледжу, депутат Новоград-Волинської міської ради Олена Солодовник, заступники міського голови Валентин Костюк та Дмитро Ружицький, секретар міської ради Василь Михальчук, завідуючий кафедрою Вінницького національного медичного університету, кандидат медичних наук Богдан Леськів, помічник депутата Житомирської обласної ради П.М.Литвина Поліна Тарасова. Також серед присутніх були клієнти Центру, сім’ї, в яких виховуються діти з функціональними обмеженнями.
Як зазначила директор МЦСССДМ Наталія Борис, міська влада, знаючи проблеми сімей, у яких виховуються діти з функціональними обмеженнями, робить все можливе, щоб їх життя стало більш радісним і наповненим світлими, яскравими подіями. А тому вже склалася добра традиція щорічно до Міжнародного дня інвалідів проводити в Центрі благодійні заходи, в силу можливостей допомагати і не залишати людей наодинці з їх бідою.
Звертаючись до Петра Михайловича, директор подякувала йому за співпрацю з МЦСССДМ, за безкорисну допомогу, яку неодноразово надавав він тим, хто цього потребував. Наталя Петрівна запропонувала­ всім переглянути спеціально відзнятий центром
соціальних служб фільм про сім’ї, де виховуються діти з функціональними обмеженнями, які отримували допомогу від П.М.Литвина і міського осередку Народної Партії. Після чого Н.П.Борис подарувала Петру Михайловичу на пам’ять диск із фільмом і попросила, щоб переглядав його з дітьми, друзями, колегами, яким би він також давав натхнення та приклад робити добрі справи.
Петро Михайлович розповів, що вже давно не може стояти осторонь проблем сімей, у яких виховуються діти з функціональними обмеженнями. А тому знову завітав до МЦСССДМ з подарунками. І тут же відразу вручив їх тим, хто цього потребував найбільше. Зокрема, сім’я Москаленко Олени Григорівни та багатодітна сім’я Мосійчуків Миколи Миколайовича та Марії Олександрівни отримали холодильник. Сім’ї Загоруйко Юлії Василівни та Котюк Наталії Василівни отримали в подарунок для дітей велотренажер. Мікрохвильову піч подарували сім’ї Бортник Наталії Василівни, а сім’я Змієвської Інни Олександрівни отримала телевізор. У комплекті для маленької Анжеліки — дитячий столик і стілець — було подаровано Сарганам Тетяні Володимирівні та Михайлу Сергійовичу. Сім’я Скворцової Світлани Василівни отримала ноутбук для доньки Ірини, а ходунки дісталися сім’ї Черкес Лілії Володимирівни, яких так потребує їх донька Маша. Батьки та діти від щирого серця дякували Литвину П.М. за турботу і милосердя.
Депутат Житомирської обласної ради, головний лікар міськрайТМО Василь Миколайович Борис також не стоїть осторонь чужої біди і активно допомагає родинам, в яких виховуються діти з функціональними обмеженнями. Так, особисто від Василя Миколайовича сім’я Костюкевич Оксани Олександрівни та Павлюк Ірини Дмитрівни отримали памперси. Сім’ї Заєць Наталії Володимирівни, Назаренко Тетяни Володимирівни, Мельник Інни Василівни, Москаленко Олени Григорівни, Ліберди Світлани Михайлівни, Гордійчук Тетяни Степанівни отримали грошову допомогу в сумі по 400 грн. Сім’ї Мамайчук Анжели Валеріївни надано грошову допомогу в сумі 500 грн. та вирішено питання в проведенні операції та післяопераційній реабілітації дитини в місті Києві, яка на даний час там перебуває. Василь Миколайович зазначив, що розуміє проблеми сімей, в яких проживають діти та особи з функціональними обмеженнями, і надалі буде їх підтримувати і допомагати.
Серед запрошених гостей були присутні учасники волонтерського загону «Милосердя», створеного при медичному коледжі, з яким тісно співпрацює центр соціальних служб. Директор Н.П.Борис відзначила, що загін є активним учасником волонтерського руху у територіальній громаді міста, особливу увагу приділяє допомозі сім’ям, де виховуються діти з функціональними обмеженнями, подякувала їм за активну громадську позицію і висловила слова вдячності директору медичного коледжу Олені Володимирівні Солодовник за виховання майбутніх медичних працівників на засадах любові і добра до людей.
На знак вдячності та пошани, від імені Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Наталя Петрівна Борис вручила присутнім меценатам та благодійникам подяки та пам’ятні сувеніри.
На завершення зустрічі заступник міського голови Валентин Андрійович Костюк подякував депутатам Житомирської обласної ради П.М.Литвину та В.М.Борису за милосердя і добро, яке вони роблять для дітей-інвалідів, директору Н.П.Борис за професійну організацію заходу, створення на ньому доброзичливої, родинної атмосфери.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА