ЗВЯГЕЛЬСЬКИЙ БІГУН АНАТОЛІЙ КОРНІЙЧУК — ЗНОВУ НАЙШВИДШИЙ НА МІЖНАРОДНИХ ЗМАГАННЯХ

ЗВЯГЕЛЬСЬКИЙ БІГУН АНАТОЛІЙ КОРНІЙЧУК — ЗНОВУ НАЙШВИДШИЙ НА МІЖНАРОДНИХ ЗМАГАННЯХ

Одинадцятикласник гімназії Анатолій Корнійчук знову став переможцем легкоатлетичних стартів. Цього разу він найшвидше пробіг стометрівку на міжнародному турнірі «Свято бігуна», що проходив у Львові 25 грудня. Результат юнака — 10,9 секунди. Лише однієї десятої секунди Анатолію не вистачило до виконання нормативу кандидата у майстри спорту.
Втім, тренер із легкої атлетики Олександр Універсал, під керівництвом якого тренується перспективний новоград-волинський бігун, у майбутнє юного спортсмена дивиться з оптимізмом. «Упродовж цього року Толя чотири рази пробігав стометрівку за 11 секунд. Цього разу вперше «розміняв» одинадцять», — маючи надію, що легкоатлет і надалі покращуватиме свої результати, розповів тренер.
До речі, Анатолій Корнійчук серед усіх представників Житомирської області став єдиним чемпіоном на згаданому турнірі.
А тижнем раніше у Житомирі відбулися змагання з легкої атлетики обласного рівня. Було проведено відкритий чемпіонат обласної СДЮШОР під назвою «Новорічні старти», учасниками якого стали команди всіх спортивних шкіл області.
Команда Новоград-Волинського ДЮКФП у складі восьми чоловік була представлена спортсменами молодшого шкільного віку. Тренер Олександр Універсал зазначив, що хлопці виступили не досить вдало — жоден не потрапив до фіналу. Натомість дівчата порадували тренера своїми досягненнями.
Учениця четвертої школи Юлія Заінчковська здобула одразу дві нагороди в бігу. На дистанції 300 метрів вона стала чемпіонкою змагань, в бігу на 60 метрів — посіла третє місце.
У змаганнях зі стрибків у довжину трійку призерів повністю сформували новоград-волинці. Перше місце здобула Юлія Заінчковська, друге — Настя Марчук, третє — Настя Ковальковська.
У бігу на 60 метрів Настя Бойко потрапила до фіналу «Б», виграла його й у підсумку стала п’ятою в загальному заліку.
Олег БРЮХАНОВ