ЛАПЛАНДІЯ ПОСЕРЕД… «ЛУБЧИЦІ»

ЛАПЛАНДІЯ ПОСЕРЕД… «ЛУБЧИЦІ»

\"ЛАПЛАНДІЯАБО ВУЛИЦЯ, ДЕ НОВОРІЧНИЙ НАСТРІЙ ТРИВАЄ УВЕСЬ РІК
Є у нашому місті вулиця… Новорічна. Ні, тут не живуть Дід Мороз зі Снігуронькою — просто ділянки під забудову у цьому районі «Лубчиці» людям колись (у 1995-му році) давали у такий же, як і зараз, новорічний період. Отже, назва, хоч і дивна, але логічна. Втім, не знаючи цієї досить прозаїчної передісторії, ми із фотокореспондентом виїхали сюди у якомусь приємному очікуванні… Воно й не дивно — новорічно-різдвяний настрій нині буквально пронизує кожен сантиметр повітря. І кожному з нас так хочеться, аби ця святкова ейфорія усім принесла бодай маленьке диво.

Навіть не усі мешканці «Лубчиці» знають про існування вулиці із такою незвичайною назвою. Принаймні ті, кого ми зупиняли, так і не дали точної відповіді, як проїхати на вулицю Новорічну. Що вже казати, скажімо, про серйозних чиновників в установах. Коли мешканці називають тут свою адресу, то найперше, що помічають у відповідь, — це здивування. Втім, які тут жарти, усміхається старожил і перший забудовник цієї вулиці, колишній правоохоронець Валентин Свидинюк: «Звичайна собі вулиця. І люди тут живуть такі самі, як і будь-де…Тільки ось такого теплого і безсніжного Нового року, як цьогоріч, не пам’ятаю».
Діда Мороза із оленями ми тут й направду не побачили. Як і не почули великих сенсацій, пов’язаних із нестандартною назвою. Проте приємно здивувало інше. Те, що приїзд журналістів жителів Новорічної вулиці анітрохи не збентежив — їх щирі усмішки на обличчях, гостинність та привітність відчувалися у спілкуванні вже з перших хвилин знайомства.
\"ЛАПЛАНДІЯІ це попри той факт, що у журналістській практиці, під час ось таких незапланованих зустрічей, без попередніх домовленостей, люди далеко не завжди йдуть на контакт. Подумалося: ну, звісно, на вулиці Новорічній просто не можуть жити невеселі чи то закомплексовані люди. Невипадково ж кажуть: «Як човен назвеш — так на ньому й попливеш». Тож, обравши казкову назву для своєї вулиці, люди запрограмували себе та інших... на позитив. Здається, що новорічний настрій тут триває впродовж усього року.
Діда Мороза не знайшли, а от наступна наша співрозмовниця — Валентина Коваль — чим не Снігуронька? Така ж запальна і привітна, а на подвір’ї її будинку, як і годиться, — жива зелена красуня-ялинка, яку нарядили разом із донькою та чоловіком. Табличка із назвою вулиці на паркані красується теж невипадково — таксисти, наприклад, довго не могли призвичаїтися до дивної назви вулиці і запам’ятати, де ж вона знаходиться.
Валентина Коваль розповіла, що хоч вулиця лише розбудовується, але сім’ї, які тут проживають, відчувають підтримку одне одного. Особливо — старожила Володимира Іванюка. Ця людина-позитив, котра і порадою допоможе, і усмішкою настрій створить, — приклад для усієї вулиці.
Ми попросили пані Валентину побажати щось новоград-волинцям, щиро сподіваючись, що вітання з Новорічної вулиці просто гарантовано повинні здійснитися! І, слід зауважити, це було би суперово, адже пані Валентина не розгубилася і побажала досить круто:
— Я бажаю, щоб у місті нашому з’являлося все більше аналогічних вулиць із такими казковими назвами та новобудовами, де житимуть щасливі й заможні городяни. Наприклад, вулиця Різдвяна або Великодня — гарна була би традиція виділяти ділянки під святкові дати! Щоб побільше було новобудов, щоб все більше господарів були щасливими у цих оселях та у своїх родинах. З Новим роком усіх! Завжди вірте у здійснення ваших заповітних мрій!
P.S. Шановні читачі, сподіваємося, нова рубрика «Оба-на!» зацікавить вас оригінальним підходом, і ви поділитеся своїми несподіваними історіями, пов’язаними із вашим життям. Що є у вас такого, скажімо, чим не можуть похвалитися інші городяни? Зауважте, йдеться не про матеріальні статки, а про винахідливість та уміння помічати яскраве у буденному. Події, зустрічі, приколи — усе, що завгодно. Тож чекаємо на ваші дзвінки і цікаві історії, головними героями яких є ви.
Юлія БОНДАРЕВСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА