ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ У НОВОМУ РОЦІ ЗАСІДАННЯ РАДИ СТАРІЙШИН

ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ У НОВОМУ РОЦІ ЗАСІДАННЯ РАДИ СТАРІЙШИН

17 січня відбулося чергове засідання ради старійшин при голові райдержадміністрації, до складу якої входять представники старшого покоління, які мають досвід керівної роботи, високий авторитет серед населення району та цікавляться найбільш болючими питаннями територіальних громад.
Починаючи засідання, очільник району С.І.Лавренюк привітав усіх з новорічними та різдвяними святами, побажав, у першу чергу, наснаги та міцного здоров’я, сімейного затишку, здійснення усіх мрій та бажань.
На засіданні ради старійшин голова райдержадміністрації підвів підсумки роботи влади за минулий рік, озвучив досягнуті здобутки та розповів про перспективи та основні напрямки на поточний рік.
Підсумовуючи рік, що минув, Сергій Іванович підкреслив, що наш район у 2011 році покращив свої рейтингові показники і за 9 місяців минулого року за результатами комплексної оцінки соціально-економічного розвитку районів Житомирської області посів перше місце. Промисловими підприємствами основного кола вироблено товарної продукції на суму більше 1 млрд. грн. Варто зазначити, що вперше за роки незалежної України вдалося виробити товарної продукції на таку суму.
Очільник району акцентував увагу на освоєнні 17 млн. грн. коштів державної субвенції, які у минулому році були виділені за сприяння Голови Верховної Ради України В.М.Литвина на забезпечення сталого соціально-економічного розвитку району. Сергій Іванович також навів окремі цифри.
Так, у минулому році на проведення реконструкції та капітального ремонту шести шкіл, двох дитячих садочків, навчально-виробничого комбінату у с.Ярунь, пологового відділення міськрайТМО, ФАПу в с.Ужачин, трьох будинків культури та районної бібліотеки для дорослих, теплоенергетичної системи у сільській лікарській амбулаторії с.Гульськ, багатоквартирних будинків, на будівництво котельні для опалення лікарні у смт.Городниця та на капітальний ремонт дороги у с.Чижівка було виділено майже 12 млн. грн. коштів державної субвенції. На газифікацію населених пунктів району, будівництво підвідного газопроводу до с.Кущове, на проведення технічного переоснащення та капітальних ремонтів діючих котелень загальноосвітніх закладів району виділено близько 3 млн. грн., на проведення капремонту вуличного освітлення у населених пунк­тах району — 1 млн. 420 тис. грн.
На придбання шкільних автобусів, технологічного обладнання, морозильних камер, холодильників, електроплит, комп’ютерів, мультимедійних проекторів, комплектів акустичної апаратури та відеокамер для шкіл району — 1 млн. 224 тис. грн.
Окремою статтею виділено 1 млн. 345 тис. грн. державної субвенції на проведення поточного ремонту вулиць у 14-ти населених пунктах району.
«Дякуючи цілеспрямованій роботі моїх заступників, працівників управлінь і відділів, при підтримці голови районної ради Ф.В.Весельського, нам вдалося виконати усі ті пріоритети, які ставили перед собою у минулому році», — відмітив Сергій Іванович.
За сприяння спікера парламенту, нашого земляка В.М.Литвина, з Державного бюджету на цей рік також виділено на соціально-економічний розвиток району 15 млн. грн. коштів державної субвенції.
У засіданні ради старійшин взяли участь голова районної ради Ф.В.Весельський, перший заступник голови РДА Р.М.Кирилюк, заступник ­голови РДА С.О.Остапченко, керівник апарату РДА М.І.Гайдаєнко. Виступаючі, зокрема, обговорили спільну роботу виконавчих органів влади та органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями району, підняли питання щодо активізації роботи з різними верствами населення, особливо з молоддю та дітьми, які проживають у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, відродження духовності, збереження національних традицій тощо.
Інна ДЕНИСЕНКО, завідувачка сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю райдержадміністрації