«ДЕЛЬФІН» ПІРНАЄ У ДИТЯЧЕ ЖИТТЯ

«ДЕЛЬФІН» ПІРНАЄ У ДИТЯЧЕ ЖИТТЯ

\"«ДЕЛЬФІН»Кожен з нас, будь то дорослий, а тим більше — дитина, з нетерпінням чекає Нового року, Різдва, щедрого вечора… Чекає, тому що все-таки хтось жде дива, хтось — якоїсь приємної новизни, всі чекають подарунків, а там — колядки, щедрівки, походи в гості. Але так Бог дав, що ми — українці. І в нас є свої традиції.
Ось так і в центрі розвитку дитини «Дельфін» уже в десятий раз поспіль (що стало традицією) проводиться Благодійний концерт «Щедрий вечір, добрий вечір» для батьків та гостей. Ціна квитка — символічна, а зібрані кошти йдуть на при­дбання нового обладнання для басейну садочка.
Концерт проводиться завжди по завершенню різдвяних свят — на Водохреще.
Так і цього разу — прекрасна, чудово прикрашена зала переповнена глядачами, і недаремно, адже де ще можна поринути у світ дитинства і пригадати себе!
\"«ДЕЛЬФІН»У концерті беруть участь діти всіх вікових груп — від найменших до старших.
Починаючи з Новорічного свята, де ніжно кружляють у танку маленькі сніжинки під чудову музику, плавно, не помічаючи, знайомимося із «новорічними ялинками», такими ж зеленими, як справжня, але дуже запальними, чудово танцюючими. То дивись, звірята додалися і знову закружляли в танці!
Аж тут і Різдво надходить!
І святі Янголи про це віщують. Всі просто зачаровані від танцю, але вже дорослих учасників.
Різдво надійшло, але яке Різдво без колядників?
І ось тут ми — справжні українці — і господар з господинею, і оселя прибрана, і стіл багатий кутею, і навіть дідух на столі, — і багато колядників. Звучать колядки від діток, сяють маленькі оченята радістю.
Кажуть у народі, козу треба водити на Різдво, щоб у хаті було добро. Так ми і зробили.
\"«ДЕЛЬФІН»І козу водили, і щедрували. А привітна господиня із господарем нікого не залишили без гостинців — пирогів смачних та солодощів.
Справжнім подарунком гостям були колядки та щедрівки у виконанні працівників закладу.
Все дійство пройшло наче на одному подиху. Оплески, посмішки, радісні обличчя — це і є найбільша дяка.
Ідея проводити такий концерт у нашому центрі розвитку дитини — проста. Це — не забувати народні традиції, відновлювати їх, передавати із вуст у вуста. Навчати наших дошкільнят цінити українське.
Адже наш заклад відвідують в основному діти військових. А отже, із різних областей нашої України.
Нас радує те, що вже навіть без прохань і нагадувань батькам на такі свята діти приходять в українських вишитих сорочках. А це означає, що ми в душі — справжні і любимо свою Батьківщину.
Ми дуже дякуємо нашим благодійникам: батькам, які завжди нас підтримують та допомагають, 30-й окремій гвардійській механізованій бригаді на чолі з командиром Нестеренком О.В., нашому керівництву — начальнику управління освіти і науки Ільяховій О.В. та міській владі, особисто Загривому В.І.
P.S. від батьків: особлива подяка всьому колективу за чудове свято, миті насолоди і гордість, що у нас такі багаті традиції. Бережімо їх!
Алла ПЕЛЕШОК, завідуюча ДНЗ №10 «Дельфін»