МОРОЗЕЦЬ, МОРОЗЕЦЬ, НЕ МОРОЗЬ НАМ ЩІЧКИ...

МОРОЗЕЦЬ, МОРОЗЕЦЬ, НЕ МОРОЗЬ НАМ ЩІЧКИ...

\"МОРОЗЕЦЬ,За повідомленням місцевої метеостанції, в найближчі 5 днів, у зв’язку із вторгненням арктичного циклону, у місті очікується різке зниження температури. Так, 26-28 січня денна температура сягатиме від 10 до 16 градусів нижче нуля, а вночі — від 15 до 26 градусів морозу.
Найбільш холодною буде погода 1-5 лютого — 29-33 градусів морозу. У ці дні на дорогах — ожеледиця. Будьте обережні самі та контролюйте перебування на холодному повітрі своїх дітей.
Щоб підтримати тонус організму та імунітет, вживайте овочі, соки, фрукти, зелень. Харчуйтеся регулярно, щільно снідайте. Пийте гарячі напої. Вдягайтеся тепліше. Забудьте про синтетичний одяг і перейдіть на бавовняні тканини та натуральну вовну, що найкраще тримають тепло. Потурбуйтеся про теплі шкарпетки й шапку, бо через голову ми втрачаємо до 40% тепла. Носіть теплі рукавиці, бо пальчатки не захистять від обмороження. Дихайте правильно. Намагайтесь не дихати ротом: на те в нас є ніс, спеціально пристосований до того, щоб зігрівати повітря, яке вдихаємо. Більше рухайтесь. Головне — не перестаратися й не спітніти.
Металеві прикраси (каблучки, сережки, пірсинг) познімайте, бо можете приморозити ті ділянки шкіри, що з ними стикаються. Стережіться ­обморожень. Опікові хірурги не радять мити руки і ноги з морозу теплою водою. Дайте їм звикнути до кімнатної температури, і аж потім ідіть мити, інакше зашкодите шкірі й капілярам. Якщо приморозили пальці, носа, вуха, щоки, то розтирати їх снігом чи гріти — небезпечно. Добре укутайте їх і йдіть у тепло. Коли нагрієтеся і обморожені місця зігріються зсередини, тоді розкутуйте потерпілі ділянки.
Підготував Микола МАРУСЯК