ВТРАТИЛА РУКУ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Зазвичай, якщо на підприємствах серйозно травмуються люди, то про це обов’язково повідомляють у спеціальний відділ прокуратури. Коли ми звернулися (після обіду 6 лютого) до цього відділу, щоб дізнатися про подробиці нещасного випадку, що стався на одному із підприємств міста, то нам відповіли, що про це ще нічого не знають. Мабуть, були вихідні, готуються документи.
Зрештою, про сам випадок. 54-річна жінка, про яку піде мова, працювала штампувальником на ТОВ ВО «Техна». В її завдання входило класти під прес металеву сітку, для вирівнювання. В одну із чергових операцій, як відразу розповідала сама потерпіла, сітка зачепила рукавицю, в якій вона працювала, і її руку потягло під прес. Із важкою травмою жінку було доставлено до травматологічного відділення. Проте, провівши обстеження, лікарі зробили висновок, що руку врятувати неможливо, потрібна негайна операція. Довелося потерпілу переводити до реанімаційного відділення, де руку їй ампутували.
На даний час постраждала знаходиться у травматологічному відділенні. Як повідомили медики, стан її середній, але стабільний.
Про те, чому так сталося, що на підприємстві так ­важко ­постраждала людина, ми попросили прокоментувати ­Володимира Рибінського, директора ТОВ ВО «Техна».
— Зараз у нас працює інспекція, — сказав Володимир Іванович. — І всі дивуються: чому працівниця полізла в нижню частину верстата?! А там, де вона стоїть на процесі, травмуватися неможливо, бо у випадку небезпеки — спрацьовує захист, і верстат зупиняється. Просто було порушено техніку безпеки. Сама потерпіла свою вину не заперечує.
Ось така відповідь. Сподіваємося, що саме так і було, але поки що працює інспекція — і останнє слово за нею.