ВЕЛИКА АВАРІЯ ПІД ДІДОВИЧАМИ: П’ЯТЬ АВТО ЗІТКНУЛИСЯ ЧЕРЕЗ СНІГОПАД

Трапляються ДТП, в які одразу потрапляють десятки, а то і сотні машин. Це страшні аварії, з неабиякими наслідками. Такі дорожні пригоди рідко коли минають без жертв. А ось ДТП, що трапилася на 246 кілометрі автодороги «Київ-Чоп» (поблизу села Дідовичі) також можна віднести до великих, бо аварій такого масштабу на Звягельщині давненько не було. Та не лякатимемо читачів, усі учасники цієї дорожньої пригоди лишилися живими.
У ДТП потрапило одразу п’ять автомобілів. Інцидент стався 5 лютого, близько 12 години дня. Як розповів Віктор Сайко, старший інспектор ВДАІ м.Новоград-Волинський, капітан міліції, цього дня погодні умови були досить складні, майже безперестанку сипав сніг, видимість на дорогах була кепською. Спочатку біля ­вищезгаданого села в аварію потрапили два автомобілі. Водій «Фольксвагена», мешканець Рівненської області, не впоравшись із керуванням, зіткнувся з мікроавтобусом «Хюндай», що рухався в попутному напрямку. Двоє пасажирів мікроавтобуса, отримавши ряд тілесних ушкоджень, були доставлені до травматологічного відділення.
Поки працівники Державтоінспекції складали протоколи, з’ясовуючи причини даної ДТП, у них мало не врізалася іномарка.
А сталося наступне. Через снігопад водій «Мерседес-Віто», запізно помітивши перед собою аварію, почав гальмувати. На гальма почав тиснути і водій мікроавтобуса «Фольксваген», що рухався слідом. Те ж почав робити і водій автобуса «Неоплан». У результаті всі три транспортні засоби зіткнулися. Маршрутку «Фольксваген» аж викинуло на узбіччя дороги. На щастя, в цьому зіткненні ніхто з людей не постраждав.
А ось наступного дня не обійшлося без трагедії. Близько 19 години на 214 км автодороги «Київ-Чоп» водій автомобіля «Джилі», 50-річний мешканець Луцького району, рухаючись у напрямку м.Рівне, здійснив наїзд на 71-річну мешканку Новоград-Волинського району, яка переходила проїзну частину по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок ДТП жінка від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці ­пригоди.
За інформацією МВ УМВС Новограда-Волинського підготував Микола МАРУСЯК