САМОВІЛЬНЕ ГАРАЖНЕ БУДІВНИЦТВО. ЧАС ОФОРМИТИ!

На численні прохання наших читачів відповідає заступник міського голови з питань землевпорядкування та будівництва Д.А.РУЖИЦЬКИЙ:
— Дмитре Аркадійовичу, останнім часом ведеться робота з оформлення земельних ділянок, зайнятих самовільним гаражним будівництвом. Нагадайте, будь ласка, з чого потрібно починати людям, щоб оформити такі земельні ділянки?
— Видача переліку необхідних довідок та прийом документів для винесення ­дозволу сесією міської ради на виготовлення проекту відведення земельних ділянок проводиться відділом Держкомзему у місті Новограді-Волинському, по вул.Пушкіна, 9 (каб. №3). Після отримання такого дозволу громадянам потрібно звернутися до землевпорядної організації та укласти договір на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
— Але землевпорядних організацій у місті є декілька, до кого громадянам слід звертатися?
— Можу сказати, що міська влада має вплив та може нести відповідальність лише за діяльність комунального підприємства міської ради «Новоград-Волинське міське земельно-кадастрове бюро», яке також знаходиться по вул.Пушкіна, №9, тому що за минулий рік припинили свою діяльність декілька приватних землевпорядних фірм. Не всі вони виконали свої договірні зобов’язання із замовниками. Деякі з них відновили свою діяльність вже під новими вивісками, але засновники залишилися ті ж самі. До мене приходять люди зі скаргами на те, що ці фірми не виконали роботу, але в даному випадку вони мають укладені договори з цими фірмами та мусять вирішувати ці питання в судовому порядку.