«ЛЮДИ ПАДАЮТЬ У ЧЕРЗІ ЗА ЛІКАМИ...»

ЦЕНТРАЛЬНА АПТЕКА ЗАПРОВАДЖУЄ ГРАФІК ВИДАЧІ ЛІКІВ ЗА ПІЛЬГОВИМИ РЕЦЕПТАМИ
Нещодавно редакція газети «Звягель» отримала ­листа від нашого читача Лавреновича, у якому йдеться про відпуск медикаментів за пільговими рецептами: «Просимо допомогти нам, жителям Новоград-Волинського району, отримати пільгові ліки 1 числа кожного місяця у центральній аптеці №217. Постійно там збираються люди з усього району — до 200 осіб — усі категорії інвалідів, чорнобильців, афганців, «сердечників», інвалідів війни. Люди не витримують, падають у черзі, викликаємо «швидку»... Скільки можна терпіти це знущання? Невже складно вивісити графік, наприклад, чорнобильці отримують першого числа, інваліди війни — другого, «сердечники» — третього?».
Відповісти на поставлені у листі питання редакція попросила завідуючу ЦМРА №217 Тамару Романівну САХНЕНКО:
— Звичайно, ситуація із пільговими рецептами — складна. І викликано це, насамперед, головною причиною — браком коштів на відшкодування пільгових рецептів. Як тільки влада перераховує кошти, — ми одразу починаємо видавати ліки. Оскільки фінансується у рази менше від потреб населення, — виникає ажіотаж, утворюються черги. Як це не прикро, але і «швидку» іноді доводиться викликати, адже у черзі стоять справді хворі люди.
Що робити в такій ситуації? Ми ж не маємо права відмовляти хворим, особливо, якщо у них рецепт на руках, виписаний лікарем. Обговоривши ідею, запропоновану вашим читачем Лавреновичем, адміністрація аптеки, починаючи з квітня, вирішила для покращання обслуговування пільгових категорій населення розробити графік відпуску за пільговими рецептами (згідно з виділеними коштами).
Підготував Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ


































Дата відпуску



Категорії хворих


2-го числа Інвалідам та учасникам війни, особам, яким передбачено пільги згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни»
3-го числа Особам, які мають психічні захворювання (шизофренія)
4-го числа Особам, які мають епілепсію
5-го числа Інвалідам дитинства та інвалідам праці
6-го числа Особам, які мають бронхіальну астму, ревматоїдний артрит, перації на серці, онколонічні захворювання
7-го числа Постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи