КАРАТИСТИ — У П’ЯТІРЦІ КРАЩИХ

Успішною для новоград-волинських вихованців секції кіокушин-карате виявилася поїздка на чемпіонат України серед дітей (вік учасників — 8-17 років) з цього виду спорту, що відбувся 31 жовтня — 1 листопада у місті Броди (Львівська область). Команда Житомирської області (20 спортсменів і 3 тренери) наполовину була укомплектована новоград-волинцями. Забігаючи наперед, відзначимо, що більшість із них виправдали довіру тренерського штабу. До речі, один із тренерів нашої команди — Володимир Гусєв — на звітних змаганнях був залучений до суддівства деяких боїв. Так що досвіду набували не лише юні каратисти, а й їхні старші колеги-тренери.
Перші місця за підсумками змагань здобули тринадцятирічний Дмитро Корнійчук та чотирнадцятирічний Руслан Стукал. «Срібло» дитячого чемпіонату України — в активі Андрія Лойка (15 років), Дмитра Філіпчука (15 років) та Христини Пашківської (10 років). До речі, успішному виступу Христини не стала на заваді навіть простуда — дівчина вирушила на змагання в дещо хворобливому стані, однак бої провела в повну силу, за що й була удостоєна заслуженої похвали від головного тренера Олександра Гордієнка. Невдаха півфінального бою — п’ятнадцятирічний Вадим Мельник — без нагороди не залишився. Юнак впевнено виграв сутичку за третє місце.
Тож, до загальнокомандної скарбнички (спортивну честь Житомирської області на чем-піонаті захищали представники Новограда-Волинського, Баранівки і Бердичева) новоград-волинці принесли 2 перших, 3 других і 1 третє місце. На висоті були також спортсмени із Баранівки — друге місце у Дмитра Дехтярука (12 років) і третє — у Максима Ланового (17 років). Дворазовий чемпіон України Іван Шапочніков (Баранівка) цього разу вибув із боротьби на півфінальній стадії. Так само, як і його земляк Вадим Пономаренко.
Тим не менше, збірна Житомирської області за підсумками чемпіонату увійшла до п’ятірки кращих серед 18 команд. Такий результат тренер Олександр Гордієнко назвав успішним. Окрім цього, тренер висловив вдячність новоград-волинському фонду «Світле майбутнє» (голова фонду Василь Веремєйчук) за підтримку при організації поїздки на звітний чемпіонат. На сьогодні, розповів далі тренер, його підопічні активно готуються до відкритого чемпіонату Житомирської області з кіокушин-карате, котрий заплановано провести 23 листопада у Новограді-Волинському.
Олег БРЮХАНОВ