ПЕРШЕ МІСЦЕ – І ЖОДНОГО БАЛУ СУПЕРНИКАМ

Протягом жовтня спортсмени з Новограда-Волинського й району, які займаються вільною боротьбою, взяли участь у трьох турнірах. Про результати, яких досягли наші борці на цих змаганнях, розповів місцевий тренер Олександр Гуцан.
21-24 жовтня у Хмельницькому відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат наймолодших вікових груп (1993-95 років народження). Змагання такого рівня традиційно є одними із найбільш представницьких. Не було винятку й цього разу — турнір зібрав понад 600 учасників — юних борців з усіх областей України, міст Києва і Севастополя.
Зважаючи на таку кількість спортсменів, пробитися у призери було вельми складно — в одній із вагових категорій за нагороди боролися 72 учасники. А в середньому по категоріях у юнаків було 45 претендентів на медалі, у дівчат — по 20. Тим не менше трьом представникам нашого міста й району вдалося закінчити чемпіонат у трійці призерів.
У черговий раз високий рівень підготовки продемонструвала Тетяна Лавренчук (тренер Сергій Мельник). Її перше місце було завойовано настільки впевнено, що ні в кого не виникло жодних сумнівів чи підозр у несправедливості такого результату. У кожній із сутичок Тетяна блискавично долала опір суперниць, не дозволяючи тим набрати бодай один бал.
Друге місце за підсумками чемпіонату в активі Данила Мірошникова (тренер Анатолій Ясиневич). «Бронзовий» результат — у Дениса Сушка (тренер Сергій Мельник).
* * *

На майстерському турнірі з вільної боротьби серед дорослих, що відбувся у Тернополі у перших числах місяця, підопічний тренера Сергія Мельника Юрій Сушко посів третє місце. За тиждень потому у Білій Церкві (Київська область) було проведено чемпіонат України з вільної боротьби серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл ФСТ «Колос». Команда Житомирської області, сформована з юних борців Малина й Новограда-Волинського, посіла підсумкову третю сходинку. В особистому заліку до числа призерів потрапили Тетяна Лавренчук (перше місце) та вихованець Олександра Гуцана Артем Хмарський (друге місце).
Олег БРЮХАНОВ