«ЖУРНАЛІСТСЬКИЙ ЛІС» ПОПОВНИВСЯ НОВИМИ САДЖАНЦЯМИ

«ЖУРНАЛІСТСЬКИЙ ЛІС» ПОПОВНИВСЯ НОВИМИ САДЖАНЦЯМИ

ЯК НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКЕ ДЛМГ РАЗОМ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ ЗМІ РЕАЛІЗУЮТЬ СВІЙ ПРОЕКТ
Вже декілька років поспіль гарної і сонячної весняної пори мас-медіа всієї області охоче міняють задушливі редакційні кабінети на поїздку в ліс. І не просто в ліс, а в журналістський ліс, який, завдяки дбайливим працівникам лісового господарства та завзятим журналістам, ­активно поповнюється новими деревами. Дана акція вже традиційно проходить у рамках проекту «Майбутнє лісу — в твоїх руках».
Ось і цього року, 11 квітня, журналісти ­разом з працівниками Новоград-Волинського ДЛМГ садили модрини та сосни на території колишнього полігону, що поблизу села Ужачин. В чому ж полягає мета таких проектів? Звісно, не тільки відроджувати ліси, що саме по собі вже ­надзвичайно важливо, а й відчути — як тяжко працюють лісники, вирощуючи дерева та доглядаючи їх.
«Перш за все, ми навчилися цінувати кожну рослинку, кожне деревце, адже тепер знаємо, як тяжко їх виростити», — зазначають учасники проекту. На жаль, на даній території дуже часто спалахують пожежі, через які гине значна ділянка лісу. «Хотілося б привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Адже дуже часто хтось просто погрався сірником — і знищив частинку природи», — з гіркотою у голосі зауважив головний лісничий Георгій Юзвінський.
Правду кажуть, щоб навчитися цінувати чужу працю, потрібно самому побувати у цій шкурі. Потрудившись усього лише дві години, ми втомилися так, що думали лише про гарячу ванну та сон. Лісники добродушно з нас посміювалися, адже для них такий темп роботи — звичайне діло. Та й ми намагалися не пасти задніх — працювали наполегливо та завзято, кожен старався, щоб його грядочка виглядала якнайліпше. Тож, найкращих вирішили відзначити і нагородити, без подарунків не залишився ніхто.
Додому ми їхали втомлені, проте щасливі і задоволені. І тепер можемо з впевненістю сказати: дерев у своєму житті ми посадили немало.
Валентина ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА