ЗАРАДИ БЛАГА ЛЮДЕЙ ТА РІДНОГО МІСТА

ЗАРАДИ БЛАГА ЛЮДЕЙ ТА РІДНОГО МІСТА

Цієї квітучої пори відзначає прекраний ювілей свого життя Микола Пашківський. Коли спілкуєшся з Миколою Андрійовичем, то аж ніяк не можна повірити у те, що нині він зустрічає свою 80-ту весну — стільки життєвої наснаги у кожному його русі і погляді. Здається, неначе роки просто забули накреслити свої невблаганні знаки на цьому привітному обличчі, не торкнулися доброзичливої посмішки і молодого, завзятого вогнику у його очах. Широкоплечий, зі стрункою поставою, поміркований та розсудливий — з усього відчувається, що цій людині довелося пройти ­непросту школу життя.
Народився М.А.Пашківський у дуже мальовничому куточку сусідньої Червоноармійщини — селі Ясна Поляна. Шкільні роки перервала війна. Саме в часи лихоліття юний Микола Пашківський був учасником підпільно-партизанської боротьби і виконував доручення партизанського загону «За Батьківщину».
Після війни, у 1951-1956 роках, проходив строкову військову службу на Тихоокеанському флоті. Аж 5 років був відірваний від малої батьківщини, від землі — то була ще одна справжня школа мужності та витримки. А оскільки війна не дала довчитися, то вже після служби на флоті і школу пішов закінчувати, адже прагнув багато чого досягти і розумів, наскільки важливою є освіта у здійсненні всіх цих планів та задумів. Власне ось таку наполегливість та працелюбність зберігав у собі з молодих років та примножував за весь час своєї трудової діяльності. А це не мало, не багато, а 55 років трудового стажу!
На роботу до Новограда-Волинського був запрошений 1964 року. Власне, запрошень було декілька у різні міста Житомирщини, але саме древній Звягель Микола Андрійович обрав і пропрацював тут багато років, ставши одним із тих людей, які творили історію нашого міста.
Завдяки прекрасним здібностям керівника та організатора, зробив досить стрімку та успішну кар’єру — його відзначили, помітили і доручали вести непрості та відповідальні ділянки роботи. Так, почавши працювати інструктором райкому партії, незабаром був призначений завідувачем організаційного відділу міськкому партії і десятки років — на посаді голови комітету народного контролю Новоград-Волинського міста та району.
Більше двадцяти років Микола Андрійович обирався депутатом до місцевих рад, а протягом 1994-2002 років був головою контрольної комісії, адміністративної комісії, оглядової комісії з економії й ощадливості міста Новограда-Волинського.
Нині Микола Андрійович є радником міського голови, а також членом контрольної комісії виконавчого комітету міської ради з питаннь забезпечення надходжень до бюджету та раціонального використання бюджетних коштів та комісії із розрахунків комунальними підприємствами за спожиті енергоносії.
Бере активну участь у громадському житті міста, є заступником голови міської ветеранської організації та очолює сектор по роботі серед колишніх партизан міської організації ветеранів війни і праці.
Має багато державних нагород, серед яких орден «Звягель», орден Богдана Хмельницького 3 ступеня, ­орден «За мужність» 3 ступеня, медалі «За трудову доблесть» та ­«Захисник Вітчизни».
З нагоди ювілею друзі, рідні та колеги щиро вітають Миколу Андрійовича Пашківського з прекрасним ювілеєм та бажають йому міцного здоров’я, довголіття, зберігати міцність та силу духу, подих юної квітучої весни та успішно втілювати в життя всі свої задуми!
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА