95% ВИПУСКНИКІВ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО БАЖАЮТЬ ОТРИМАТИ ВИЩУ ОСВІТУ

95% ВИПУСКНИКІВ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО БАЖАЮТЬ ОТРИМАТИ ВИЩУ ОСВІТУ

\"95%Вже стало доброю традицією проводити в нашому місті День випускника. На це дійство таки варто подивитися — тож і не дивно, що помилуватися на урочисту ходу юних, красивих, вишукано одягнених, усміхнених і щасливих (починається омріяне доросле життя!) юнаків і дівчат, приходять не лише їх рідні та близькі, а й просто багато жителів нашого міста. Бо насправді — це своєрідний парад тих, хто вже завтра вершитиме і будуватиме не просто майбутнє, а сьогодення нашої держави і Новограда-Волинського зокрема.
Випускники всіх шкіл міста збираються біля Парку культури — звідси має розпочатися урочиста хода. Дівчата у святкових сукнях, кожна — чарівна і неповторна — із завмиранням серця очікують на свій перший бал, з радістю помічають навколо себе захоплені погляди, адже стільки зусиль, стільки творчого натхнення було витрачено на те, щоб цього дня кожна почувала себе справжньою леді. Хлопці — по-чоловічому стримані і серйозні, в елегантних костюмах — так само прощаються з безтурботним дитинством.
Всі вони цього дня хвилюються, адже попереду — випускні тести у школі, вступ до вНз. Але це — завтра, а сьогодні — веселе, радісне свято, і всі вони — герої цього дня,
12 травня 2012 року.
Від парку випускники на чолі із міською владою, освітянами йшли центральною вулицею міста до площі Лесі Українки, де на них чекали урочистості та концертна програма.

Міський голова привітав юних новоград-волинців з успішним закінченням школи та вручив 28 золотих та 6 срібних медалей золотій молоді Новограда-Волинського. У своєму вітанні Володимир Іванович зазначив: «Сьогодні ми бажаємо щасливої дороги 376 випускникам нашого міста. Вони залишили значний слід в історії свого навчального закладу, були активними учасниками інтелектуальних, творчих та спортивних змагань, конкурсів та громадського життя школи і міста».
Дійсно, випускники-2012 — серед тих, ким по праву може гордитися Новоград-Волинський.
Свідченням цьому є і здобутки наших учнів на обласному етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін — 50 призових місць — це найкращий результат в історії освіти міста: Павлюк Ольга, Колосович Ярослав, Ольшевська Олена, Фільчук Катерина — випускники НВК; Сапожник Марія, випускниця ЗОШ №2; Конофольська Вікторія, випускниця СШ №4; Ляшук Тетяна, Тинна Олена, випускники ЗОШ №9; Ансіфорова Марина, Верхоланцев Дмитро, Павлюк Вікторія, Кравчук Аліна, Антонюк Ніна, Дубас Христина — колегіум.
\"95%Випускники також довели те, що серед них — чимало високоінтелектуальних особистостей. Так, Ансіфорова Марина — багаторазова призерка обласних олімпіад, переможець обласного та Всеукраїнського етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії, національний переможець українсько-американської програми «Майбутні лідери», переможець міського конкурсу «Учень року-2012» у номінації «Інтелектуал року», переможець відкритого рейтингу популярності «Гордість міста» в номінації «Кращий учень-2012».
Також вітали найкращих у 2012 році юних науковців нашого міста, переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт в рамках Малої академії наук. Наші учні здобули 8 призових місць — це почесне друге місце в області. Випускники-призери МАН: Павлюк Вікторія, Ансіфорова Марина, Порядко Максим, Кравчук Аліна, Шевчук Яна — випускники колегіуму та Ляшук Тетяна, випускниця ЗОШ №9.
Серед найталановитіших випускників — Родзінська Анастасія, випускниця ЗОШ №2, переможець Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої»; Хаїнський Олександр, переможець 15-го національного конкурсу шкільних газет у номінації «Кращий автор шкільного друку» у Миколаєві; Ільчук Світлана, випускнця ЗОШ №6, переможець регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу «Новітній інтелект України»; Ворончук Наталія, випускниця ЗОШ №5, переможець міського конкурсу «Учень року-2011» в номінації «Спортсмен року».
Корнійчук Анатолій, Павлюк Ольга, випускники НВК, та Ансіфорова Марина, випускниця колегіуму, стали в 2012 році стипендіатами фонду «Майбутнє Полісся».
Кращим спортсменом міста визнано Бучовського Ярослава, випускника ЗОШ №7, та Корнійчука Анатолія, випускника НВК, який став абсолютним чемпіоном області з легкої атлетики. Вони нагороджені іменними годинниками Голови Верховної Ради України Литвина В.М.
Після урочистостей на випускників, усіх жителів та гостей нашого міста чекав приємний сюрприз — благодійний концерт, організований Благодійним Фондом Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Перед переповненою глядачами центральною площею виступили молоді зірки української естради, чим додали всім гарного святкового настрою. На цьому дійстві також було вручено від «Майбутнього Полісся» гранти випускникам-сиротам, що є суттєвою підтримкою в їх старті у доросле життя.
А воно — вже не за горами. Нині випускники почали здавати ЗНО, і варто зазначити, що аж 95% випускників шкіл міста подали заявки на зовнішнє незалежне оцінювання, а за місяць-другий їх зустрічатимуть вНЗ. Щиро бажаємо юним новоград-волинцям успіхів!
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА