«АВАНГАРД» ГРОМИТЬ «МЕТАЛУРГ» У КУБКУ ОБЛАСТІ

«АВАНГАРД» ГРОМИТЬ «МЕТАЛУРГ» У КУБКУ ОБЛАСТІ

\"«АВАНГАРД»Минулої суботи, 26 травня, новоград-волинські вболівальники знову отримали нагоду побачити кубкове протистояння обласного рівня. Цього разу — чвертьфінальний матч на кубок Житомирської області з футболу, що проводиться федерацією під керівництвом Олександра Коцюбка. (Принагідно, нагадаємо, що саме на цій стадії ФК «Авангард» припинив похід за кубком федерації Юрія Опанащука.) У суперниках — колись грізний за мірками області, а нині пересічний середняк малинський «Металург», переважно укомплектований місцевими вихованцями спортивної школи. Тож новоградські любителі футболу небезпідставно чекали від «Авангарду» комбінаційної, а головне, результативної гри.
Але саме фактор розслабленості, з огляду на статус суперника, ледь не зіграв із «Авангардом» злий жарт. Повівши в рахунку вже на 10-й хвилині гри (подачу з кутового замкнув Юрій Перін), а на 18-й хвилині довівши перевагу до двох голів (пенальті реалізував Ігор Носарєв), гравці «Авангарду» зарано увірували в легку й невимушену перемогу. Чим ледь не скористався нападник гостей, котрий двічі уникав опіки захисників і виходив на ударні позиції. Новоградцям відверто пощастило, адже обидві нагоди форвард «Металурга» змарнував. Але невдовзі черговий провал у обороні призвів до того, що малинчани один гол відквитали. Попри всі зусилля «Авангарду», який перевів гру на половину поля суперника і вдало комбінував, перший тайм закінчився всього лише мінімальною перемогою господарів — 2:1. Будемо відверті, не такого очікували перед початком гри вболівальники команди та, власне, й самі футболісти.
У другій 45-хвилинці продов­жив розвиватися сценарій першого тайму. «Авангард» прагнув забити, але лінія нападу відзначалася марнотратством. Ідеальні нагоди для взяття воріт не використав Юрій Перін — щоразу переможцем епізоду виходив воротар малинської команди. Але все ж Періну того дня судилося стати автором хет-трика. Другий свій гол у грі він провів, реалізувавши черговий вихід віч-на-віч. Цього разу, на відміну від попереднього схожого епізоду, коли удар на силу відбив воротар, Юра технічно відправив м’яча в кут воріт — 3:1!
Щойно новоградці відновили перевагу у два м’ячі, як команду залишив у меншості Роман Весельський. Зігравши грубо в центрі поля, Роман побачив перед собою жовту картку, що стала для нього вже другою в цьому матчі. Втім, подальші події показали, що й удесятьох проти такого суперника команда може зіграти не гірше, ніж у повному складі — після точного удару Юрія Періна м’яч вчетверте побував у сітці воріт гостей.
Аж тут «Металург» спромігся повернути у матч інтригу. Малинчани зробили рахунок 4:2, і невдовзі після цього арбітр вказав на «точку»! Від неприємностей «Авангард» врятував арбітр на лінії, котрий за мить до порушення правил зафіксував офсайд і тримав піднятим прапорець, аж допоки це не помітив головний арбітр і не скасував своє рішення.
Гравці «Металурга», в яких у ці хвилини пішла гра, спробували врятувати матч, але двічі нарвалися на разючі контратаки. Вже під завісу гри майстерно закрутив м’яча в дальній кут Ярослав Корнійчук. Також голом відзначився Андрій Бусленко, котрий вийшов на заміну. У підсумку — домашні 6:2 і гарні передумови для виходу у півфінал (матч-відповідь — 2 червня). До речі, як повідомляє Інтернет-сайт Житомирської обласної федерації футболу, володар кубку й фіналіст ­отримають право представляти Житомирщину у розіграші кубку України серед аматорів, що стартує восени цього року. Словом, є додатковий стимул поборотися за трофей.
* * *

Тим часом у кубку області, що проводиться під егідою федерації Опанащука, до фіналу пробився клуб «Полісся» з Городниці. Після домашньої нульової нічиєї (детальніше — у №21 від 25 травня) городничани зуміли втримати результативну нічию в Ємільчиному (1:1) і за правилом виїзного голу вийшли до фіналу. Судячи з огляду матчу на сайті sportem.at.ua, відчутну перевагу по ходу гри мав ФК «Бараші», але на 34-й хвилині у рахунку повів клуб із Городниці. Зрівняти рахунок «Барашам» вдалося лише під завісу гри, на 88-й хвилині, коли вже практично не залишалося часу, щоб сподобитися на переможний гол.
Переможцем другої півфінальної пари прогнозовано став СК «Коростень», який і в матчі-відповіді переміг «Зорю-Енергію» з Романова — 2:0. За інформацією sportem.at.ua, фінальний матч цього кубка відбудеться на стадіоні «Авангард» у Новограді-Волинському.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА