«ФІНАНСОВЕ БОЛОТО» В СУСЛАХ ТА ГОРОДНИЦІ

Протягом І-го півріччя 2012 року Новоград-Волинською об’єднаною державною фінансовою інспекцією в плановому порядку проведено ревізії Суслівської сільської ради та Городницької селищної ради, якими виявлені порушення фінансової дисципліни на кожному об’єкті.
Проведеними ревізіями виявлені фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів на загальну суму 744,76 тис. грн., недонараховано працівникам належних їм виплат із заробітної плати на суму 10,9 тис. грн. Інші порушення, що не призвели до втрат, склали майже 7,0 тис. грн.
Так, Городницькою селищною радою проведено оплату за рахунок бюджетних коштів вартості невиконаних підрядником ТОВ «НВП Енергозберігаючі системи» робіт із реконструкції очисних споруд Городницької селищної ради Новоград-Волинського району Житомирської області потужністю 400 куб. м/добу на загальну суму 691,64 тис. грн. (в період із січня по квітень 2012 року роботи з реконструкції підрядником були завершені).
Причиною встановлених порушень, які виявлено шляхом проведення контрольного обміру, є фізичне завищення підрядником обсягів виконаних робіт із реконструкції очисних споруд на загальну суму 172,93 тис. грн. та вартість будівельних матеріалів на загальну суму 518,71 тис. грн., які не використані при виконанні робіт із реконструкції очисних споруд.
Крім того, також встановлено факти завищення вартості виконаних будівельних робіт трьома підрядниками на загальну суму 13,63 тис. грн. (капітальні ремонти багатоквартирних житлових будинків, стадіону та приміщення роздягальні в смт.Городниця).
Аналогічно при проведенні будівельних робіт на території Суслівської сільської ради підрядниками за рахунок завищення вартості робіт (поточний ремонт доріг по вулицях села Івашківка, капітальний ремонт побуткомбінату, капітальний ремонт будівлі сільської ради (покрівля) завдано збитків бюджету в загальній сумі 5,8 тис. грн.
За рахунок недотримання встановлених законодавством нормативів з нарахування заробітної плати безпідставно проведено видатків Городницькою селищною радою в сумі 21,6 тис. грн., Суслівською сільською радою — 11,9 тис. грн.
Також недонараховано належних виплат із заробітної плати працівникам установ селищної ради в сумі 9,74 тис. грн., сільської ради в сумі 1,16 тис. грн.
Вжитими заходами виявлені незаконні видатки та інші порушення відшкодовані та поновлені в повному розмірі. Проведено донарахування сум невиплаченої заробітної плати працівникам.
За допущені порушення у веденні бухгалтерського обліку 6 посадових осіб притягнено до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП. Застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами.
Матеріали ревізій передані до Новоград-Волинської міжрайпрокуратури.
Про результати ревізії проінформовано голову Новоград-Волинської РДА.
Прийнятими розпорядженнями за результатами проведених контрольних заходів притягнено до дисциплінарної відповідальності 5 посадових осіб.
Держфінінспекція нагадує, що про факти фінансових порушень на об’єктах контролю та про факти неправомірних дій (бездіяльності) службових осіб інспекції при здійсненні ними своїх повноважень можна повідомити за «телефоном довіри»: (0412) 46-34-01.
О.СУЛІМКО, начальник державної фінансової інспекції