ЧОРНА СМУГА ПЕРЕРВАНА

ЧОРНА СМУГА ПЕРЕРВАНА

ЩОПРАВДА, ПЕРЕД ЦИМ ПРОГРАНО КУБОК ОБЛАСТІ…
Новоград-Волинський «Авангард» нарешті зумів перервати безвиграшну серію, що досягла аж п’яти матчів. Сталося це минулої суботи в останній грі першого кола чемпіонату області (федерація Опанащука) проти одного з аутсайдерів — ФК «Зоря-Енергія» з Романова. Однак щаслива мить перемоги в очах уболівальників була певною мірою затьмарена попередньою поразкою, що мала місце за два дні до того. У четвер, 12 липня, «Авангард» поступився житомирському «Легіону» у фіналі обласного кубка, що проводився федерацією Коцюбка, — 0:1…

За свідченнями очевидців, «Авангард» володів беззаперечною перевагою у фінальному матчі. Це визнавали навіть житомирські вболівальники, котрі зібралися на трибунах. Утім, увінчати голом бодай одну зі стовідсоткових нагод не вдалося. Ворота «Легіону» були, немов зачаровані: удари впритул на себе приймала поперечина, в інших подібних випадках гравці «Авангарду» щоразу цілили у воротаря, хоча до воріт було всього декілька метрів.
А «Легіон» у другому таймі забив зі штрафного. Кажуть, що це була єдина більш-менш реальна нагода житомирського клубу вразити ворота «Авангарду», і вони нею скористалися. М’яч зрадницьки полетів у самісінький кут воріт, і Максим Дубров не зміг до нього дотягнутися…
Новоградські футболісти змарнували більш ніж реальний шанс здобути трофей у цьому сезоні. Єдиною втіхою від ігор у кубку федерації Коцюбка може стати дозвіл на участь у кубку України серед аматорських команд, що стартує наприкінці літа-початку осені. Нагадаємо, що саме федерація, яку очолює Коцюбко, має право рекомендувати команди з області до участі у всеукраїнських аматорських турнірах, що проводяться Асоціацією аматорського футболу України. А напередодні старту кубку на офіційному Інтернет-сайті цієї федерації з’явилася інформація, що дозвіл на участь в аматорському турнірі отримає не тільки переможець, а й переможений фіналіст. До речі, у стані «Авангарду», у розмові з кореспондентом «Звягеля», підтвердили, що команда має наміри заявитися в цьогорічний кубок аматорів.
Через дві доби, 14 липня, «Авангард» вдома приймав «Зорю-Енергію» — команду, що лише в попередньому турі сподобилася на єдину перемогу. Щоправда, й «Авангард» у чотирьох попередніх іграх набрав усього два очки. Тож, обом командам було що доводити. Інша справа — кому доводити? На трибунах центрального міського стадіону зібралося незвично мало глядачів. Картина, відверто скажемо, дивна для нашого міста. Цікаво, це так пора відпусток вплинула на кількість уболівальників чи, може, причина у невдалих іграх місцевої команди?
Але, як би там не було, «Авангард» цей матч виграв. Причому, зробив це впевнено — 3:0. Під завісу першого тайму красиву комбінацію завершив влучним ударом Роман Весельський. А через кілька хвилин Ярослав Корнійчук подвоїв перевагу «Авангарду». Остаточний рахунок хвилин за 15 до кінця гри встановив Юрій Перін, якому вдався сильний, а головне влучний удар у праву від воротаря «дев’ятку» — 3:0!
Щоправда, навіть ця перемога не допомогла «Авангарду» піднятися вище п’ятого місця, але набрані три очки (а загалом — 8) дозволили скоротити до мінімуму турнірну відстань від команд лідируючої групи. Попереду, на четвертому місці, ФК «Бердичів», який має 9 очок, друге й третє місця ділять ФК «Бараші» й ФК «Полісся» — в обох по 10 очок. Солідно, за підсумками першого кола, відірвався від переслідувачів СК «Коростень», у якого аж 16 очок. До слова, коростенська команда лише з «Авангардом» втратила два очки, розписавши мирову. В решті матчів СК «Коростень» набирав по максимуму.
Наразі ще немає повідомлень, коли стартує друге коло чемпіонату області. «Авангард» його відкриє домашньою грою проти «Преса» із Радомишля — команди, що нині перебуває на дні турнірної таблиці.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА