В ОРЕПАХ БУДЕ КЛУБ!

В ОРЕПАХ БУДЕ КЛУБ!

На початку травня в село Орепи на символічне запалення блакитного вогника завітав під час своєї робочої поїздки Новоград-Волинщиною Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, який особисто сприяв цій довгоочікуваній події. Тоді ж до нього звернулася місцева молодь з проханням допомогти у відновленні місцевого Будинку культури, який дуже постраждав унаслідок пожежі. На його відновлення необхідні були мільйони гривень, яких сільській громаді взяти ніде.
Володимир Михайлович пообіцяв вирішити це питання, і, як нам повідомили, клуб у Орепах буде — кошти вже виділені! А підтвердженням цьому є відповідь Прем’єр-міністра України Миколи Азарова на клопотання Володимира Литвина. Далі цитуємо цей документ:
«Голові Верховної Ради України В.М.Литвину.
Шановний Володимире Михайловичу!
Розглянувши ваше звернення щодо виділення коштів для відновлення робіт у Будинку культури с. Орепи Но­воград-Волинського району Житомирської області, який перебуває в аварійному стані внаслідок пожежі, повідомляємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів від 25 червня 2012 року №464, Житомирській облдержадміністрації виділено 2 мільйони 500 тисяч гривень для проведення ремонтних робіт у Будинку культури с.Орепи Новоград-Волинського району.
З повагою Прем’єр-міністр України Микола Азаров».
Отже, звернення орепівської молоді було почуто — і на нього, завдяки клопотанню Володимира Литвина, належним чином відреаговано на найвищому державному рівні. І це не поодинокий приклад. Так було завжди і є по кожному населеному пункту Новоград-Волинщини — всюди вирішуються найгостріші соціальні проблеми, завдяки Володимиру Михайловичу. Тож тепер, за його сприяння, клуб у Орепах практично підійметься з руїн і попелу і знову стане серцем села, осередком його духовності та культури.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА