23 СЕРПНЯ — ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

23 СЕРПНЯ — ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

У рамках відзначення Дня Державного Прапору України за ініціативою управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради було проведено ряд патріотично-виховних молодіжних заходів. Спортивна громадськість міста з числа вихованців дитячо-юнацької спортивної школи, їх тренерів, відомих в місті спортсменів на стадіоні «Авангард» урочисто підняли державний символ України. Це право було надано Заслуженому працівнику фізичної культури та спорту України, майстру спорту СРСР та України, семиразовому чемпіону світу з гирьового спорту серед ветеранів Олександру Дідовцю, чемпіонці України з карате-до Аліні Карпішиній, чемпіону області з волейболу Андрію Хаптюку, чемпіонці області з настільного тенісу Аліні Ткачук. Під час урочистого мітингу начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту В.Гамма довів до присутніх інформацію про шлях становлення державного символу, його значення та особливості. З вітальним словом до новоград-волинців з побажанням любити та шанувати свій рідний край та його державні символи, всіляких життєвих гараздів звернувся заступник міського голови В.Костюк.
В день державного свята на приміщенні Молодіжного центру було вивішено десятиметрове жовто-блакитне полотнище, як символ Державного Прапору. Акція покликана привернути увагу новоград-волинців до ­державного символу.
До відзначення свята приєдналися активісти молодіжного клубу активного покоління «Ніка», які на центральній вулиці міста провели акцію «Люби та знай свій рідний прапор». Молодь роздавали перехожим вітальні листівки та жовто-блакитні символічні стрічки.
У центральній дитячій бібліотеці було проведено патріотично-виховну годину «Велика і свята — моя ти рідна Україна». Також було підведено підсумки конкурсу на креативне виготовлення прапору. Переможцями стали клуб «Ніка» та гурток початкового технічного моделювання ЦНТТУМ, які отримали дипломи та подарунки від управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту.
А.ВИГОВСЬКА, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту
Фото О.СТОПИЧЕВА