ТРЕНУВАННЯ В КАРПАТАХ — ТРАДИЦІЙНА «ФІШКА» ЗВЯГЕЛЬСЬКИХ КАРАТИСТІВ

ТРЕНУВАННЯ В КАРПАТАХ — ТРАДИЦІЙНА «ФІШКА» ЗВЯГЕЛЬСЬКИХ КАРАТИСТІВ

Вже стало доброю традицією для вихованців клубу карате-до «Січ», відділень карате ФСТ «Спартак» і ДЮСШ проводити літні навчально-тренувальні збори у Карпатах. Цього разу 60 новоград-волинських каратистів отаборилися в селі Хащованя неподалік Славського, що на Львівщині. Під пильним оком чотирьох тренерів — Петра Корнійчука, Вадима Рибачка, Руслана Загривого і Мар’яна Парадівського — юні спортсмени упродовж десяти днів відточували свою майстерність, опановували нові навички, що обов’язково стануть у пригоді під час майбутніх змагань.
Працювали у режимі щоденних триразових тренувань. Аби не гаяти час, день був розписаний по хвилинах. Вже о сьомій ранку — підйом, а через півгодини — пробіжка, що передувала першому тренуванню. Після сніданку — вправи на техніку карате, а ближче до вечора — заключне тренування. Щоправда, у такому ритмі знаходили час і для розваг. Щовечора, для дітвори влаштовували конкурсно-розважальні програми. Тож час минув і з користю, і без нудьги.
Побували звягельчани на екскурсії на горі Захар Беркут (964 м.). Як розповів Вадим Рибачок, для цього скористалися спеціальним підйомником, який аж 50 хвилин «катав» туристів над мальовничими карпатськими краєвидами. До речі, на горі кмітливі місцеві підприємці налагодили низку розваг — можна покататися на конях та на квадроциклах. Словом, збори, організовані за підтримки Благодійного фонду «Майбутнє Полісся», виявилися насиченими і корисними.
А за тиждень потому троє спортсменів із Новограда стали учасниками міжнародних навчально-тренувальних зборів, що проходили в Угорщині, в околицях відомого озера Балатон, за півтори сотні кілометрів від Будапешта. Поряд із господарями, угорцями, у зборах взяли участь каратисти і тренери з Англії, Нідерландів, Фінляндії, Росії, Азербайджану та України. Протягом тижня 120 спортсменів, серед яких були присутні чемпіони світу у дорослих вікових групах та чемпіони і призери Європи і світу серед юніорів і кадетів, обмінювались досвідом, вивчали напрацювання інших шкіл карате. А нині місцеві каратисти тренуються вже в Новограді, перебувають в очікуванні нових спортивних стартів.
Олег БРЮХАНОВ