І В ЕКСТРЕМАЛЬНИХ ГИРЯХ — НЕМАЄ РІВНИХ ДІДОВЦЮ!

Нещодавно у Донецьку відбувся IV чемпіонат України із силового і ­екстремального підняття гир. Знаний звягельський богатир Олександр Дідовець повернувся із цих змагань одразу із двома медалями. Справа у тому, що у гирьовому спорті є дві класичні дисципліни — ривок і поштовх, а на цьому чемпіонаті кожен гирьовик пропонував організаторам свої екстремальні вправи. Якщо запропоновані номери зацікавили, то журі давало добро, і спортсмена заявляли на участь. Всього перед донецькими вболівальниками, які того дня відзначали День шахтаря, виступило 40 атлетів.
Як і торік, наш земляк виступив у двох оригінальних дисциплінах. Перша — балансування на відкритій долоні 2 гир по 24 кг. Результат — 30 секунд, торік Олександр Миколайович протримався 18 секунд, тобто прогрес очевидний. Наступна вправа надзвичайно важка, вимагає величезної сили — жим двох гир 24 кг способом «млин» дужками догори. Мало знайдеться гирьовиків, здатних таке повторити, а звягельчанин зробив вправу 23 рази, попередній його ж результат — 21. Помітно, що виснажливі тренування далися взнаки — обидва результати покращені!
Як прикрість, доводиться ви­знати, що особливої підтримки О.Дідовець від меценатів немає, попри те, що прославляє рідний край на різних турнірах. І цього разу в Донецьк спортсмен їздив своїм коштом… Висловлюю надію, що спортивні організації таки знайдуть можливість допомагати справді видатним спортсменам достойно представляти рідний край на представницьких турнірах.
Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ