«Гарбузяне свято» — фішка від колективу дитсадка «Джерельце»

«Гарбузяне свято» — фішка від колективу дитсадка «Джерельце»

Осінь — це пора підведення певних підсумків і здобутків. Для колективу садочка №1 «Джерельце» таким підсумком є супероригінальний захід — «Гарбузяне свято». Тут його називають родинним святом, де можна подякувати один одному, дітям, батькам за спільні здобутки.
Цей захід у садочку справедливо називають «фішкою». Сценарій справді цікавий, відчувається ентузіазм вихователів та керівництва, прагнення кожного зробити захід не для «галочки», а таким, що залишиться у пам’яті вихованців яскравим теплим спогадом надовго.

Ммм... яка смачненька каша з гарбуза!— За програмою наше свято складається з трьох частин, — розповіла завідуюча садочком Вікторія ЛЕСИК. — Перша його частина — це театралізоване дійство, у якому беруть участь і вихователі, і дітки, і батьки. Друга — конкурс екібан на осінню тематику, третя й ключова — частування усіх смачнючою, як кажуть діти, гарбузяною кашею, яка вариться на молоці, із пшоном і родзинками.
Усі разом переконані, що подібні свята — гарний привід для здорових гордощів за себе і традиції, які мають українці. Адже родинні і моральні цінності сьогодні часто нівелюються, тож слід створювати якомога більше приводів любити світ, який нас оточує, бачити навкруги позитив, захоплюватися дарами природи, на які багата осіння пора.
—Тут діти пишаються своїми батьками, котрі зробили чудову виставку екібан, проявили гумор і фантазію. Батьки пишаються своїми чудовими талановитими дітьми. А ми пишаємося гарною великою родиною, якою є наш дошкільний навчальний заклад. І чим міцніша родина — тим міцніша і щасливіша Україна, — оптимістично підсумувала завідуюча Вікторія Лесик.
Підтримку батьків відзначила і методист-вихователь Олена Тесленко. За її словами, батьки активно долучилися до створення майданчика на території садочка, тепер тут багато нових цікавинок для відпочинку дітей. Ось так, виявляється, можна спільно реалізовувати оригінальні ідеї.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА

Вихователі дитсадка №1 — артисти хоч куди! Маленькі гарбузята