Під пильним оком абсолютного чемпіона

Під пильним оком абсолютного чемпіона

1 грудня, напередодні Міжнародного дня інвалідів, у Новограді-Волинському відбувся чемпіонат України з армспорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. За 12 комплектів медалей у різних вікових категоріях суперничали 86 учасників із десяти областей. Житомирщина була представлена спортсменами з обласного центру, Новограда-Волинського і району, Баранівського району та Потіївки Радомишльського району.
Здобувши по 5 золотих, срібних і бронзових нагород, команда Житомирської області посіла беззаперечне перше місце, випередивши за загальною кількістю залікових балів команду Харківщини, що стала другою, майже в чотири рази. Замкнули трійку призерів у командному заліку спортсмени з Полтавської області.
Переможцями змагань у складі команди Житомирської області стали: Вікторія Степанюк з Великого Молодькова, котра довела свою перевагу над суперниками як у боротьбі на праву, так і на ліву руку (категорія понад 60 кг); Світлана Дроздюк з Майстрової Волі — на праву руку, до 60 кг; Ганна Щирська з Баранівки — на ліву руку, до 60 кг; Олександр Пінчук з Федорівки — на ліву руку, до 75 кг.
Другі місця команді нашої області принесли вдалі виступи Вікторії Вашківської з Потіївки (дві медалі, до 60 кг), Марини Нехвідович із Новограда-Волинського (дві медалі, понад 60 кг) та Ігоря Бєлова з Новограда-Волинського (срібло на праву руку, до 75 кг).
Бронзовими призерами стали: Ганна Щирська, Світлана Дроздюк, Тетяна Прокоф’єва (2 нагороди) і Віктор Кондратюк з Малої Горбаші.
Усі спортсмени-інваліди є членами молодіжного клубу «Фенікс» для осіб з обмеженими можливостями. Даний клуб єдиний в Житомирській області, який пропагує спорт вищих досягнень серед інвалідів. Пріоритетними видами спорту в клубі є: армспорт, пауерліфтинг, настільний теніс, легка атлетика, шахи, ігрові види — футбол, баскетбол та волейбол.
Змагання особисто відвідав кременецький армреслер Андрій Пушкар — українська легенда цього виду спорту, абсолютний чемпіон світу з армспорту. «Присутність такого майстра надихнула учасників, кожен із них як ніколи прагнув показати себе з кращого боку», — зауважив голова федерації армреслінгу Житомирської області Геннадій ДАНЮК, водночас подякувавши керівництву економіко-гуманітарного коледжу в особі директора закладу Миколи Горбатюка за надану спортивну базу та суттєву допомогу при організації і проведенні змагань.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА