1 січня лелека трудився тричі

1 січня лелека трудився тричі

Відкрив лік новонародженим на Новоград-Волинщині у році Чорної Водяної Змії хлопчик, котрий поповнив родину Павлічуків із села Таращанки. Він з’явився на світ у новорічну ніч, 1 січня, близько другої години ночі. Про це газеті «Звягель» розповіла завідуюча пологовим відділенням Новоград-Волинського міськрайТМО Ніна ЧУМАК. Батьки вже визначилися із ім’ям — назвали сина Максимом. Ця родина вже виховує одного сина, тож Максимко не нудьгуватиме, зростаючи в компанії брата.
Отримала чудесний подарунок — сестричку в новорічну ніч — і дівчина з родини Черевків. Її мама Тетяна народила 1 січня Ганнусю, котра стала першою новонародженою в новому році серед міських жителів. А загалом того дня у пологовому відділенні побачили світ троє немовлят.
Завідуюча відділенням Ніна Федорівна завірила, що всі породіллі та їхні дітки почуваються добре. І повідомила ще одну приємну звістку. Протягом 2012 року мало місце 1225 пологів, що на 98 більше проти 2011 року. Враховуючи вісім двійнят, загальна кількість новонароджених у пологовому відділенні Новоград-Волинського міськрайТМО за минулий рік склала 1233 дитини. «У нас зменшився відсоток патологічних пологів. За минулий рік, на щастя, ми не втратили жодної дитини», — зауважила Ніна Чумак.
Представники міської і районної влади, а також головний лікар міськрайТМО Василь Борис привітали щасливих мам і вручили їм цінні подарунки.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА