Від пожеж загинуло двоє людей

Протягом 2012 року на території нашого міста і району виникло 168 пожеж, у порівнянні з даним періодом минулого року кількість пожеж збільшилась на 18 випадків. У вогні та диму загинуло 13 чоловік (у 2011 році загинуло 7 чоловік). Прямий збиток від пожеж становить 1729978 грн., у порівнянні з минулим роком збитки від пожеж збільшились на 469425 грн. (в місті — 236350 грн., у сільській місцевості — 233075 грн.).
Початок нового 2013 року у сільських населених пунктах нашого району розпочався із 2 пожеж, на яких загинуло двоє людей.
97% пожеж виникло в житлових будинках громадян, половина з яких відносяться до об’єктів із масовим перебуванням людей (гуртожитки та аналогічні об’єкти).
З метою недопущення виникнення пожеж та трагічних наслідків від них Державний нагляд у сфері пожежної безпеки звертається до мешканців багатоквартирних будинків, гуртожитків та аналогічних об’єктів із закликом про дотримання елементарних вимог пожежної безпеки, а саме:

  • не використовуйте обігрівальні прилади з відкритими поверхнями розжарювання, особливо саморобного виробництва, а також обігрівальні прилади з відсутньою чи несправною системою автоматичного регулювання температури (дозволяється лише використання обігрівальних приладів так званих електричних масляних радіаторів);

  • не дозволяйте вмикати та доглядати за обігрівальними приладами малолітнім дітям;

  • не використовуйте електричні прилади з несправними струмоведучими частинами (пошкоджена ізоляція електромереж, несправні електророзетки, штепсельні вилки, електровимикачі);

  • не захаращуйте шляхи евакуації (центральні коридори, сходові клітини, виходи тощо);

  • не влаштовуйте тимчасові печі у приміщеннях;

  • проводьте роз’яснювальну бесіду з дітьми про небезпеку гри з вогнем, не дозволяйте гратися дітям із сірниками і запальничками;

  • забезпечуйте свої помешкання первинними засобами пожежогасіння — вогнегасниками.


Пам’ятайте, лихо приходить лише в ті оселі, де люди не дбають про пожежну безпеку, а це призводить до пожежі та її трагічних наслідків.