Затримали групу серійних злодіїв

Близько півсотні крадіжок з квартир, будинків та дач — на рахунку затриманої оперативниками карного розшуку злочинної групи. Упродовж майже півроку злодії обкрадали оселі жителів одразу кількох сусідніх районів області: Володарськ-Волинського, Житомирського, Коростишівського та Черняхівського. Врешті правоохоронці зупинили нічні вояжі по чужих домівках.
Упродовж однієї ночі грудня невідомі обікрали магазин, сільську раду та амбулаторію у с.Піски Житомирського району. Злодії розбивали вікна та відгинали металеві грати або ж ламали дверні замки. У кожному з випадків знаходили слабке місце захищеності приміщення й використовували його. З магазину забрали продукти та спиртне, з сільської ради — комп’ютерну техніку, з медпункту — тонометр, медичну сумку та пігулки. Не гребували нічим.
Повідомлення про аналогічні крадіжки, вчинені тієї ж ночі, надійшли до Житомирського РВ УМВС і з сіл Заможного, Болярки та Вигоди. Там було обкрадено відповідно сільську раду, відділення поштового зв’язку та магазин.
На всі факти виїжджали працівники слідчо-оперативної групи райвідділу, які з’ясовували обставини подій безпосередньо у селах та розшукували очевидців або ж випадкових свідків.
Загалом, розповів начальник Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктор Бугира, було проведено цілий комплекс оперативно-розшукових дій, опитано значну кількість людей та опрацьовано великий масив інформації, допоки вдалося встановити особи підозрюваних. Однією із зачіпок стали свідчення місцевих жителів про те, що або напередодні, або у день крадіжок у селах бачили білий мікроавтобус.
Врешті під час санкціонованих обшуків у квартирах та домогосподарствах підозрюваних було вилучено крадені речі, серед них — комп’ютерна та побутова техніка, електроінструмент, газові плити, меблі та багато іншого.
Наразі затримано трьох підозрюваних, усі вони є молодими жителями обласного центру або Житомирського ра­йону. За попередніми даними, повідомив т.в.о. начальника УМВС Василь Дячук, парубки причетні щонайменше до півсотні крадіжок. За всіма фактами ведуться кримінальні провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.
Алла ВАЩЕНКО, СЗГ УМВС України в Житомирській області