На Житомирщині розслідують резонансну смерть

Родина Сухих звинувачує лікарів у загибелі свого первістка. Люди запевняють, що доношене немовля задихнулося в материнській утробі, бо лікарі зволікали з допомогою породіллі і вчасно не зробили кесарів розтин. Артем Сухой, чоловік породіллі, на власні очі бачив дивну поведінку гінеколога.
«Вона ані слова не говорила. Просто зайшла, подивилася, пішла знову. Доглядала, в основному, акушер», — розповів він.
Родичі у коридорі просили лікарів допомогти жінці, адже та кілька годин мучилася у пологовій залі. Але, хоч перейми почалися рано вранці, стимулювальні препарати пацієнтці ввели лише по обіді. Сама породілля чула, як акушерка попереджала лікаря, що необхідно робити кесарів розтин. Однак ця думка була проігнорована. Лише ввечері інша зміна лікарів почала допомагати породіллі. Та було вже запізно: хлопчик вагою майже 4 кг народився мертвим — задихнувся в материнській утробі.
«Там мені сказали: тромб пуповини. Показали папірець і що пуповина була обгорнута довкола шиї. Але на УЗД такого не спостерігали», — каже чоловік породіллі Артем.
Не розуміє поведінки лікарки й матір породіллі. «Я їй задала питання: чому ви не зробили кесарів розтин? Вона мені відповіла: в 6 годин вечора вже пізно. Чому ж пізно, пологи були не стрімкі?», — не розуміє Світлана Зубрицька.
Лікарка, яку рідні породіллі звинувачують у недбальстві, говорити з журналістами не хоче. Відомо лишень, що вона за власним бажанням попросилася з посади завідувача відділення. Головний лікар Володарськ-Волинської ЦРЛ Анатолій Кріванський провини своєї підлеглої в тому, що сталося, не вбачає. Чи можна було врятувати життя малюка, тепер з’ясовують правоохоронці. За фактом смерті немовляти міліція відкрила кримінальне провадження. «Буде в нас точний висновок, від чого ця дитина могла померти. Слідчі дії вже проводяться, але основний документ — це судово-медична експертиза», — пояснив керівник Володарськ-Волинського РВ УМВС України у Житомирській області Михайло Невмержицький.
«Рупор Житомира»