Державтоінспекція Житомирщини просить водіїв утриматися від поїздок

За прогнозами Гідромет­центру, в Житомир­ській області, як і по всій території України, продовжуватиме йти мокрий сніг, місцями очі­куються сильні опади, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. У зв’язку з цим, Державтоінспекція вкотре нагадує водіям про необхідність неухильного дотримання Правил дорожнього руху.
Під час опадів необхідно рухатися з увімкненим ближ­нім світлом фар (чи проти­ту­манними фарами), дотри­муватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю слід рухатися по мостах та естакадах, відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть призвести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необ­хідність зупинитися, то знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов’язково вмикайте аварійну світлову сигналізацію.
Крім того, ДАІ рекомендує водіям під час ускладнення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на власному транспорті, а тим, хто виїхав, бути максимально уважними та обережними за кермом.
М.ІСКРИЖИЦЬКИЙ, в.о. начальника Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області, ст.лейтенант міліції