Жива пам’ять про Афганістан

Жива пам’ять про Афганістан

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 14 лютого, у гарнізонному Будинку офіцерів відбулась концертна програма під назвою «Афганістан — наші біль і скорбота». Учасники концерту у віршах, піснях і виступах сповна передали трагізм участі в афганській війні військовослужбовців колишнього СРСР.
Перед глядачами виступили воїни-афганці майор С.О.Карпович та полковник В.І.Вівчарчин, які пройшли великий бойовий шлях, пережили біль втрат бойових побратимів. У цей час у холі всі бажаючі мали змогу оглянути стенд із фотографіями з особис­того архіву майора Карповича та тематичну книжкову виставку.
Прозвучали пісні на афганську тематику у виконанні аматорів народного мистецтва Тетяни Шилової, військовослужбовця за контрактом Вікторії Сурмай, Максима Сердюка, військовослужбовця за контрактом Валерія Гладунова, Вікторії Глухоманюк, військовослужбовця строкової служби Вадима Чалого, майора Ігоря Засімовича та вокально-інструментального ансамблю 30-ї окремої механізованої бригади «Гвардія». Вірші читав полковник запасу, працівник ЗСУ, учасник бойових дій Микола Фадєєв.
А наступного дня, 15 лютого, пам’ять про загиблих воїнів була вшанована урочистою ходою, на чолі із головою комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Володимиром Литвином. Хода увінчалася покладанням квітів до меморіалу воїнам-афганцям. Під час мітингу до присутніх звернулися голова громадської організації ветеранів афганської війни Юрій Шевчук, депутат Верховної Ради України Володимир Литвин, керівництво міста та району, ветерани, молодь.
Власна інформація