Шість годин рятувальники боролися з вогнем у «Морському»

Шість годин рятувальники боролися з вогнем у «Морському»

Увечері 27 лютого завивання сирен пожежних автомобілів раптово розірвали звичний ритм життя мікрорайону «Морське». Причиною тривоги стала пожежа в магазині «Ритуал», що по вул. Гоголя, біля машзаводу.
Як повідомив газеті «Звягель» Ярослав Ковальський, інспектор Державної пожежної рятувальної частини Новограда-Волинського, сигнал про пожежу на пульт ДПРЧ-10 надійшов о 18 годині 55 хвилин. За його словами, з вогнем боролися три автоцистерни, яким через широкий спектр загоряння доводилося заповнювати ємкості водою 22 рази (!), а сам вогонь загасити вдалося лише о першій годині ночі.
За попередніми даними, причиною пожежі, ймовірно, стали іскри, що потрапили до приміщення магазину через щілини в димовій трубі опалювального котла. Як зазначають пожежники, вогонь знищив дах, дерев’яне перекриття другого поверху та будівельні матеріали.
Разом із тим, як розповідають випадкові свідки пригоди, вогнище можна було приборкати значно швидше, якби на другому поверсі не загорілася фарба, яка там зберігалася у великій кількості. Через вплив токсичних випарів пожежники були змушені відходити на безпечну відстань.
Не обійшлося і без інших казусів: під час пожежі раптом заглухла одна із автоцистерн, а «Жигулі», яке несподівано звідкілясь вилетіло, на ходу порвало пожежні рукави, які вогнеборцям довелося монтувати по-новому і чекати на підмогу.
— Попри надзвичайну ситуацію, внаслідок якої був знищений дах і частина перекриття другого поверху, магазин продовжує працювати, — повідомив наступного дня представник власника торговельної точки. — Висловлюємо вдячність господарям сусідніх магазинів і організацій, котрі підтримують нас фінансово, а також допомагають ліквідовувати наслідки пожежі.
Микола МАРУСЯК
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА