Результативний квітень у легкоатлетів

Результативний квітень у легкоатлетів

Кінець минулого місяця видався надзвичайно вдалим для місцевих легкоатлетів, котрі тренуються під керівництвом тренера-викладача відділення легкої атлетики ДЮКФП Олександра Універсала. Студентка економіко-гуманітарного коледжу Марія Вальоса стала чемпіонкою в потрійному стрибку на міжнародному турнірі — кубку Рівного, де були представлені легкоатлети із областей Західної України, а також сильні команди з Білорусі (м.Брест) та Молдови (м.Тирасполь).
Переможний підсумок Марії у потрійному стрибку — 10,25 м. Крім цього, дівчина стала срібною призеркою у стрибках у довжину (4,59 м.) серед спортсменів старшої вікової групи.
До змагань були залучені легкоатлети двох вікових груп — 1996-97 та 1998-99 років народження. На жаль, бігуни з Новограда призових місць не здобули. А в молодшій віковій групі Тетяна Обухова із результатом 4,32 м. посіла третє місце у стрибках у довжину.
Натомість на відкритій першості Житомира, що відбулася за тиждень потому, 19-20 квітня, всі учасники новоградської команди потрапили у призери, були відзначені грамотами, медалями й подарунками.
Марія Вальоса зуміла випередити всіх конкурентів і з результатом 4,61 м. стала переможницею у стрибках у довжину (старша група). До цього успіху дівчина додала друге місце в бігу на 100 метрів (13,8 с.).
Тетяні Обуховій також вдалося покращити своє попереднє досягнення, стрибнувши на 4,45 метрів. І це — чемпіонський результат. Її особистий рекорд у бігу на 100 метрів (13,8 с.) дозволив фінішувати третьою. Анастасія Бойко в цій же дисципліні в молодшій віковій групі стала другою (13,7 с.).
Перше місце в бігу на 800 метрів — у активі Анастасії Ковальковської, котра здолала дистанцію за 2 хвилини 46 секунд. У бігу на сто метрів чемпіоном став Михайло Бринчак (12,4 с.).
У бігу на 400 метрів Юлія Заінчковська стала третьою (1.09.09 хв.). Такий же підсумок, але в бігу на 800 метрів, у Миколи Журавля. Його результат — 2 хвилини 19 секунд.
Вищезгадані досягнення молодих звягельчан перевершують нормативи на треті дорослі розряди у відповідних дисциплінах.
Олег БРЮХАНОВ