Замість свічок на торті імениннику запалили нові ліхтарі на вулицях

Ще 28 квітня Володимир Литвин відсвяткував свій 57-й день народження, а коли згодом приїхав на малу батьківщину, то іменинника у Новограді зустріли з подарунком — черговим проектом, реалізованим за його ж сприяння. Півтора року пішло на встановлення у місті сучасного освітлення — світлодіодних ліхтарів, значно економніших і набагато потужніших. Минулого тижня — у п’ятницю ввечері, 17 травня, нові ліхтарі урочисто запалили у присутності гостей міста, влади, мешканців та журналістів.
Загалом на 177 вулицях і провулках встановлено 2752 світильники, вартість проекту — 23 мільйони гривень. Якщо термін експлуатації старих ліхтарів близько двох років, то ці мають «витримати» аж 20! Про це, зокрема, йдеться на офіційному сайті міської ради. За підрахунками спеціалістів, нове освітлення дає змогу міському бюджету щороку економити 553 тисячі гривень. Крім того, встановлені світильники не потребують заміни ламп, працюють у широкому температурному діапазоні, не «бояться» перепадів напруги і не перевантажують мережу.
Від імені городян мер Володимир Загривий по­дякував усім причетним за втілення новітніх технологій у місті, вручивши подяку екс-голові Державного агентства екологічних інвестицій України Владиславу Якубовському, котрий свого часу посприяв у реалізації проекту. Голова обласної ради Йосип Запаловський пообіцяв докласти максимум зусиль, аби таке освітлення з’явилося у інших містах Житомирщини. А Володимир Литвин назвав цю подію своєю давньою мрією і наголосив, що місто повинно отримати нове життя.
Юлія КЛИМЧУК