Навчають бути миротворцями

Навчають бути миротворцями

Тестом на зрілість назвали військовослужбовці сертифікацію відділень у 1-му механізованому батальйоні 30-ї ОМБр. Нагадаємо, що саме цей батальйон — один із тих, на базі яких готують миротворців до відправки у Косово.
Миротворча тематика підготовки особлива тому, що тут військових навчають діяти не лише у бою. Адже у «гарячих точках» воякам доводиться пліч-о-пліч перебувати поряд із цивільним населенням, розв’язувати конфліктні ситуації, здійснювати патрулювання, перевірку на блок-постах, супроводжувати техніку тощо. Тому від професійних умінь наших миротворців, здатності дипломатично і толерантно діяти у ситуаціях залежить виконання відповідальної місії в цілому.
Як розповів заступник командира батальйону по роботі з особовим складом 1-го механізованого батальйону Ігор Назарчук, сертифікація мала на меті перевірити готовність сержантського складу — молодших командирів відділень. Роти батальйону були задіяні у завданнях на Ужачинському полігоні, танкодромі та на базі миротворчого містечка в інженерному полку. Серед сержантів, котрі продемонстрували належну підготовку, — Лео­нід Іванчур, Сергій Малишко, Анатолій Семененко, Ігор Порошин, Андрій Пономаренко, Олександр Рачковський, Антон Віль­чин­ський. Зауваження, ви­словлені перевіряючими з 8-го армійського корпусу, враховані, а підготовка потенційних миротворців триває.
Юлія КЛИМЧУК