Прощавайте, студентські роки!

Прощавайте, студентські роки!

27 ЧЕРВНЯ 69 ВИПУСКНИКІВ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНОГО КОЛЕДЖУ ПРОВОДЖАЛИ СТУДЕНТСЬКІ РОКИ І ЗУСТРІЧАЛИ ДОРОСЛЕ ЖИТТЯ
Свято традиційно розпочалося урочистою ходою — під звук барабанів від Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу до міського Палацу культури. Спалахи фотоапаратів, гучна музика, вишукані вбрання, море квітів і стрічка «Випускник» стали невід’ємним атрибутом свята.
Цього року дипломи молодшого спеціаліста отримали студенти, які навчались за напрямками: «Правознавство», «Фінанси та кредит» і «Фізичне виховання». Олег Прокопчук, Дмитро Федорчук, Іван Шевчук, Катерина Гончарук, Андрій Любчик та Валерія Осіпчук отримали «червоні» дипломи і звання «Гордість коледжу».
Директор коледжу Микола Горбатюк першим побажав випускникам ясного неба, натхнення і легкої життєвої стежини. У відповідь — випускники пообіцяли пронести знання, отримані в коледжі, через усе життя, а рідний навчальний заклад згадувати з теплом у серці і посмішкою на обличчі. На згадку подарували наступним «мученикам науки» мультимедійну дошку для досконалішого та цікавішого навчання.
Напутні слова давали випускникам і їхні куратори — Яків Божок, Наталія Семенчук та Анатолій Живанюк. Куратор 366 групи Наталія Володимирівна запропонувала студентам своє життєве кредо: «Дивитись у минуле з подякою, по сторонах — із цікавістю, а в майбутнє — з надією».
А мужні чоловіки — куратори 364 та 461 груп, побажали випускникам всього найкращого в житті і подякували батькам за їхнє щире батьківське добро, адже, як писав Віссаріон Бєлінський: «Немає нічого святішого і безкорисливішого од любові матері».
Батьки — найдорожчі люди у нашому житті, серця яких завжди зігрівають і відчувають біль за своїх вічно маленьких дітей. Батьки випускників із короваєм, посмішкою на обличчі, але зі сльозою на щоці також прийшли привітати та підтримати своїх дітей, які вирушають у нову подорож — доросле самостійне життя.
Не забули про випускників і гості свята — секретар міської ради Василь Михальчук; співзасновник коледжу Микола Паламарчук; голова міськрайонного суду Микола Гичко.
Піснями розважали гостей Аліна Мочалова, Діана Гіоргієва, Людмила Ейсмонт, а запальними танцями — ансамбль естрадного танцю «DenSoul» (у перекладі — «танцюй, душа») під керівництвом Вікторії Жилкової, студенти коледжу, а також вихованці дитячого навчального закладу №8.
Не давали сумувати присутнім на святі і самі випускники, які відповідали на цікаві та підступні питання ведучих: «Коли буде наступна зустріч одногрупників?», «За ким із викладачів ви найбільше сумуватимете?», «Користувались шпаргалками?», «Що заважало вчитись?». Крім того, щоб детальніше розповісти про себе, кожна група демонструвала фільм про цікаве та різноманітне життя студента.
На цьому офіційна частина свята закінчилася, а далі — танці та веселощі у кафе, зустріч світанку і доросле життя. Отож, у щасливу путь, випускники! Летіть і крил своїх не опаліть!
Наталія КОВАЛЬЧУК, студентка КПНУ імені Івана Огієнка