На «червоній доріжці» випускного балу-2013

На «червоній доріжці» випускного балу-2013

Що не кажіть, а випускний вечір у школі — це подія екстранеординарна, тож хвилювання і враження з цього приводу б’ють усі рекорди. 1 червня у Новограді було справді гаряче не лише тому, що почалося літо, а й з іншої причини — у школах відшуміли випуски. Тож головним атрибутом дня стала хода випускників, що наповнила наше розмірене місто особливим шармом, створеним розмаїттям приголомшуючих суконь дівчат, стильним вбранням юнаків та захопленими поглядами батьків, рідних, вчителів і звичайних перехожих. Пропонуємо вашій увазі ексклюзивний репортаж про модні тенденції випускного вбрання-2013.
Попри те, що окремі дизайнери радили випускницям дотримуватися стилю «скромниці», замість шпильок віддавши перевагу маленьким підборам або балеткам, звягельські модниці цій пораді не послідували, прагнучи бути неперевершеними. З цієї ж причини не стали економити — хтось на коштах, хтось на фантазії, а хтось на тому й іншому.
Сукні «в підлогу» стали хітом цьогорічного випуску у Новограді. Як розповіла місцевий дизайнер одягу Тетяна Павлюк, цього року ательє як ніколи багато пошили саме довгих суконь. Вразило розмаїття кольорів та їх відтінки: ванільний, медовий, пісочний, кораловий, небесний, фісташковий тощо. Втім, найпопулярнішими кольорами цього року стали зелений та бірюзовий.
— Стільки зелених суконь ми ще ніколи не шили, — розповіла про уподобання замовниць Тетяна. — Багато моделей суконь дівчата «запозичили» з Інтернету, приносили фотографії зірок з «червоних доріжок». Користувалися попитом фасони з відрізною талією та оздоблені камінням. Ціна на сукні залежала від якості тканини, загалом — від 500 до 2,5 тисяч гривень.
Зрозуміло, що, пошивши сукню, значно більше шансів стати королевою заходу, бо у такому ж вбранні навряд чи прийде ще хтось. Втім сукні не лише шили за індивідуальним замовленням, але й купували вже готові. Фасони обирали на будь-який смак: із завищеною талією, корсетами, відкритими спинами, плечима, а також з креативним поєднанням різної довжини (міні і максі). Якщо раніше у моді на випускному була ніжність і білий колір, то тепер пальму першості тримають сміливі наряди, подекуди — з претензією на епатаж.
Цікаво, що якщо на Західній Україні дівчата вже давно змагаються у неперевершеності вбрання у національному стилі — там склалася розмаїта мода на етнічні мотиви у одязі, то серед випускних суконь у Новограді ця тенденція наразі залишилася диковинкою. Втім, зауважимо, що єдина цього дня сукня з пишно вишитими червоними маками на білому тлі виглядала досить виграшно і була помітна національним колоритом. Тож випускницям наступного року є над чим замислитися — тим паче, що тут простору для фантазії не менше.
Слід сказати, що й хлопці-випускники не пасли задніх у питанні стилю і креативності в одязі. Яскраві краватки одного кольору із ременем на брюках, метелики не класичні, а, наприклад, у горошок чи смужку, стильні молодіжні зачіски, костюми теплих, як літо, відтінків — і у красенях, котрі слідкують за модними трендами, досить важко було впізнати вчорашніх однокласників у джинсах.
Втім, головним атрибутом випускного вечора, незалежно від модних тенденцій, все ж залишається блиск в очах і впевненість у тому, що після школи все складеться якнайкраще. Бо у житті знадобиться не лише шикарна сукня чи ексклюзивний костюм — є речі, цінність яких вимірюється не тільки розміром гаманця. Бережіть їх у собі, випускники — і сміливо — вперед!
Юлія КЛИМЧУК
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА