Хроніка 33/2013

РОЗСЛІДУВАННЯ ФАКТУ ОТРУЄННЯ ПІД ЧАС СВЯТКУВАННЯ ВЕСІЛЛЯ
До Ружинської центральної районної лікарні звернулися жителі с.Немиринці зі скаргами на погіршення здоров’я, які напередодні святкували весілля. За попередньою інформацією медиків, ймовірний діагноз — отруєння продуктами харчування.
За даним фактом Ружинським РВ УМВС України в області відкрито кримінальну справу за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням) КК України.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Ружинського району.
Відділом санітарного нагляду Андрушівського МРУ ГУ Держсанепідслужби в Житомирській області відібрано зразки харчових продуктів, що вживали на весіллі, для проведення усіх необхідних аналізів.
Наразі стан потерпілих середньої важкості. Усього станом на 13 серпня за медичною допомогою звернулися та госпіталізовано 42 особи, серед яких — 6 дітей віком від 2 до 14 років.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ПОПУЛЯРНА ТУРАГЕНЦІЯ ОШУКАЛА ЖИТОМИР НА... 8 МЛН!
У Житомирі популярна турагенція ошукала своїх клієнтів. Люди збиралися у відпустки за кордон, купували тури заздалегідь, а залишилися і без відпочинку, і без грошей.
У 2-тижневий тур Америкою збиралася поїхати ціла родина. Путівки люди придбали ще навесні з 30-відсотковою знижкою. За перспективу побачити Нью-Йорк, Вашингтон, Маямі, а потім побувати в Мексиці, Гаїті та на Ямайці — на 4-х сплатили 90 тис. грн. Інші туристи мали власні плани. Наприклад, рік заощаджували на тижневий відпочинок у Іспанії.
Спочатку людям казали, що їхня поїздка відкладається. Потім, що скасовується. Згодом обіцяли повернути гроші. А потім зв’язок із туроператором взагалі урвався. Путівки люди купували в одній із найпопулярніших турагенцій Житомира. Зараз вона не працює. Де її власниця, — ніхто не знає. Хоча більшість ошуканих були не лише її постійними клієнтами, але й добрими приятелями. Тому не лише купували «липові» путівки, а й давали підприємиці гроші у борг. Одна жінка, приміром, позичила 80 тисяч доларів.
У міліції виправдовуються тим, що фігурантка справи про шахрайство сумлінно ходить на допити, тому арештовувати її досі не було потреби. «Було порушено кримінальне провадження за статтею 190, яка не передбачає затримання. Їй прийнята міра запобіжного заходу — особисте зобов’язання», — розповів в.о. керівника слідства Віктор Ярчук. За шахрайство «з розмахом» власниця турагенції може сісти на 5 років, — кажуть у міліції.
RuporZT

«НАРКОДІЛЕР»
Минулої доби у селищі Іршанську Володарськ-Волинського району у домоволодінні місцевого мешканця міліціонери виявили та вилучили близько півкілограма макової соломки.
Під час проведення комплексу заходів, направлених на профілактику вчинення крадіжок з помешкань жителів району, правоохоронці завітали до обійстя раніше судимого 40-річного мешканця селища Іршанська.
Попередня правова кваліфікація — ст.309 (Незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України.
СЗГ УМВС України в Житомирській області