Тенісний турнір пам’яті друга

Тенісний турнір пам’яті друга

Великий теніс, всупереч його розкрученості на світовому рівні, не належить до провідних видів спорту в Україні, особливо в невеликих містах. Однією з причин є відсутність належної матеріально-технічної бази, адже у футбол, волейбол та інші ігрові види спорту за бажання можна пограти й на звичайній галявині, а для тенісу потрібні корти із більш-менш якісним покриттям.
Втім для тих, хто справді любить великий теніс, немає перепон. Це довели четверо новоград-волинців, котрі разом із товаришами з Полонного й Шепетівки стали учасниками турніру, що пройшов у Новограді-Волинському у неділю, 25 серпня. Місцем проведення стали два тенісні корти, що знаходяться просто неба на вулиці Генерала Потапова.
Ініціаторами турніру виступили гості з Полонного. Такими змаганнями вони вже п’ятий рік поспіль вшановують пам’ять свого друга — Олександра Михайловича Припути, колишнього депутата районної ради, який помер у віці 44 років.
До спортсменів-любителів із Полонного — Володимира Андрушка, Олександра Радченка, Олега Шуляка, Сергія Бадрака й Геннадія Котлярова — приєдналися звягельчани Василь Гордійчук, Ігор Гаврилюк, Максим Іванчук і Михайло Лук’янчук. Запросили також чотирьох тенісистів із Шепетівки. Тож турнір набув статусу міжміського і пройшов у напруженій, але дружній, боротьбі.
«Кожен із учасників провів мінімум по п’ять ігор, а фіналісти — аж по сім. Ігри тривали з десятої години ранку до восьмої вечора. Доволі важко було фізично. Вдалося провести тільки одиночні ігри, на парні двобої вже не вистачило часу», — ділиться враженнями Михайло Лук’янчук.
Зрештою переможцем змагань став Віталій Драчик із Шепетівки. Друге місце посів Сергій Бадрак. Третє й четверте місця поділили Володимир Андрушко й Ігор Гаврилюк.
Олег БРЮХАНОВ