«Легка рука» здатна виростити… дуже важкий виноград

«Легка рука» здатна виростити… дуже важкий виноград

Ось такі грона — із максимальною вагою 3,5 кілограма — вирощує Наталя Гапоненко зі своїм татом на дачі. Виноград настільки великий, що торік грона навіть не могли дозріти через вагу — верхні виноградинки «душать» ті, що знаходяться усередині, не даючи їм дозріти.
Це — ранній сорт «Аркадія». І на вигляд, і на смак — пальчики оближеш. Тим паче приємно, що виріс він не у сонячному Криму, а на поліській землі. Як каже Наталя, її батько настільки захоплюється вирощуванням винограду і опікується ним, що рясний врожай вони збирають щороку. А доглядати за елітним сортом винограду — справа відповідальна і клопітка. Головне, кажуть, мати «легку руку» — тоді й результат буде. Щоправда, цьогоріч врожай трохи «підкачав» через дощове літо, втім своїм городнім досягненням Гапоненки все одно радіють, ще й захотіли поділитися дивиною із читачами «Звягеля».
Що ж, літо закінчується, але ось у таких приємних моментах воно лишатиметься із нами.
Якщо й у вашому «арсеналі» є подібні дива — із фотографіями та розповідями — присилайте на адресу нашої редакції. Залюбки поділимося цими історіями із новоград-волинцями!
Юлія КЛИМЧУК, фото автора