Вечеря у центрі Києва та екскурсія містом Лева — усе для тебе, «Лесю»…

Вечеря у центрі Києва та екскурсія містом Лева — усе для тебе, «Лесю»…

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПІДХІД: ПРАЦІВНИКИ ШВЕЙНОЇ ФАБРИКИ НЕ ЛИШЕ ПРАЦЮЮТЬ, А Й ПОДОРОЖУЮТЬ
Сьогодні на швейній фабриці «Леся» працює 350 людей, і це, обіцяє керівництво, ще не межа. Щоправда, через велику кількість працюючих люди мають можливість спілкуватися лише на своїй виробничій дільниці. Натомість керівництво переконане, що успіх підприємства залежить не лише від злагодженої роботи, а й від міцного корпоративного духу. Тому нещодавно тут запровадили екскурсії для працівників — по відомих туристичних центрах України.
Нагадаємо, що власником фабрики «Леся» у Новограді-Волинському стала німецька компанія «Ляйневебер», серед відомих брендів якої — одяг «Бракс». Про ефективний менеджмент та грамотну політику нового керівництва свідчать найсвіжіші досягнення підприємства. У міжнародному економічному рейтингу «Ліга Кращих» серед виробників верхнього одягу ПАТ ВКФ «Леся» визнано найкращим підприємством на Житомирщині. Враховуючи це, фабрика отримала статус «Підприємство регіону-2012», а його директор Тетяна Кондратюк — міжнародний сертифікат «Керівник року-2012».

Аби сформувати на фабриці ще більш позитивний мікроклімат, на підприємстві планують екскурсійні поїздки із завидною частотою — щомісяця. Перша відбулася на День незалежності України і зробила на «Лесі» справжній фурор. По-перше тому, що маршрут виявився для працівників сюрпризом, а «родзинкою» екскурсії стала святкова вечеря на 16-му поверсі ресторану готелю «Експрес» у центрі Києва. З тераси на даху готелю працівниці «Лесі» побачили нічне місто і святковий феєрверк.
Але найцікавішим моментом стало те, що у розпал вечері до колективу приєднався голова спостережної ради фабрики Микола Сиченко. Вечеря із керівництвом у невимушеній дружній атмосфері — один з європейських підходів, що з легкістю демонструють нові власники фабрики. Будьмо відвертими, їм це вдається.
Швачка Тетяна Кушнір з Корця розповіла, що враження від поїздки до столиці — найкращі. Екскурсія Подолом, старовинними монастирями, Андріївським узвозом, Хрещатиком — усе залишиться у пам’яті незабутніми спогадами. Сильні враження у Тетяни Миколаївни залишилися від ікон, вишитих монахинями жіночого монастиря, які датуються XV-XVІ століттям: «Не кожен має можливість, час і гроші поїхати на таку екскурсію. Тож вдячні нашому керівництву за чудову надану можливість реалізувати давню мрію!».
Про вдячність організаторам говорили усі без винятку працівники, з якими нам вдалося поспілкуватися після поїздок до Києва та Львова.
— Львів зустрів нас розмаїттям квітів на вулицях та балконах будинків, неперевершеною архітектурою, казковим духом старовинного міста, — поділилася Олена Місан з Пилиповичів. — Приємною диковинкою стала гра сурмачів на львівській ратуші, такого ніколи ніде раніше не чули. Програма перебування у нас була дуже насичена. Ми побували у ароматному Музеї кави, побачили каву «з елементами шоу»: з хрусткою скоринкою з карамелі… І, звісно, мали можливість скуштувати напій.
— У нас була одноденна подорож «all inclusive», — задоволено усміхається Галина Кузьменко з Новограда-Волинського. — Настільки все продумано організаторами, настільки цікаві екскурсії, приємне спілкування з гідом Христиною. Прогулянка старовинним містом Лева захопила надзвичайно. Усе цікаво: львівський акцент, люди, багато історичних та релігійних пам’яток. Ми побували у вірменському та греко-католицькому храмах, потрапили на вінчання та хрещення. Дуже багато цього дня було у місті весіль, безліч молодят у святковому вбранні на вулицях. Перші поверхи там — це суцільні кав’ярні і кафе. Попри величезну кількість туристів, нам ніде не довелося чекати у чергах чи шукати місця за столиками — таке відчуття, що скрізь ти бажаний гість і усе саме для тебе. Запам’ятався аромат заварної кави — це «фішка» Львова. Щойно потрапляєш у місто, як тебе «з порогу» зустрічає кавовий оксамитовий аромат.
— Ми попали на шоу байкерів у Львові, відвідали книжковий ярмарок, придбали собі сувеніри на згадку. А вечеря у ресторані-кнайпі «Криївка» — це взагалі незабутньо, — захоплено розповідає звягельчанка Наталія Харченко. — Стільки всього чула раніше про цей заклад, але потрапити туди варто. Традиція входу передбачає знання паролю «Слава Україні! Героям слава!», обов’язково кожному дають скуштувати чарку медовухи. Оздоблена кнайпа у вигляді польової криївки УПА, страви — українська польова кухня, подаються у військовому посуді. Є тут і карцер, куди відправляють тих, хто чимось «не сподобався». Звісно, усе це жарти — звідси йдуть задоволеними і з напрочуд яскравими враженнями!
Працівники «Лесі» погоджуються із керівництвом: безумовно, такі екскурсії згуртовують колектив, стимулюють краще працювати. Сподіваються, що поїздки стануть доброю традицією. А вже у жовтні на «Лесі» обіцяють поїздку до Почаєва. Тим паче, що для цих потреб відтепер мають два власних комфортабельних автобуси.
Юлія КЛИМЧУК