Борці — на старті відбірної кампанії

Борці — на старті відбірної кампанії

27-29 вересня у Броварах, що на Київщині, провідні борці вільного стилю 1998-2000 років народження з України і ближнього зарубіжжя змагалися за звання кращих на ХІХ міжнародному турнірі серед юнаків і дівчат, присвяченого пам’яті Заслуженого тренера України, майстра спорту міжнародного класу Юрія Рідченка.
Тренерський штаб із Новограда-Волинського відрядив на змагання трьох дівчат і одного юнака.
Як зауважив тренер Юрій МІРЗАБЕКЯН, акцент нині робиться саме на ці вікові групи, адже невдовзі у Чернівцях проходитиме чемпіонат України, що покладе старт відбірній кампанії на європейську й світову першості. Завершиться відбір аж у травні наступного року — вирішальним чемпіонатом України. Але тренери вже зараз прагнуть бачити достойний рівень підготовки своїх вихованців.
Серед трьох новоград-волинських спортсменів цієї вікової групи лише Любов Нікольчук (с.Нова Романівка) посіла місце у трійці призерів, здобувши «бронзу».
Діана Гальчук із Токарева, а також Араїк Бурнутян (в обох — по одній перемозі й по одній поразці) до числа призерів не потрапили.
Ще одна «бронза» звягельської команди — в Юлії Лісовської (с.Ужачин), щоправда, у віковій групі 1997 р.н.
Юрій Мірзабекян відзначив високий спортивний рівень турніру. Брали участь борці практично з усіх регіонів України, а також із Узбекистану, Росії, Білорусі, Молдови й Азербайджану. Загалом понад сто дівчат і майже дві сотні юнаків, серед яких були майстри спорту й кандидати у майстри спорту України та, відповідно, своїх країн.
* * *

Тим часом колишня вихованка новоград-волинської школи вільної боротьби, а нині студентка Львівського інституту фізичного виховання Світлана Рижикова, стала срібною призеркою на міжнародному турнірі, що проходив у німецькому місті Франкфурт-на-Одері 27-29 вересня.
У категорії, в якій змагалася Світлана, було заявлено 6 борчинь. Здобувши перемоги у двох сутичках, Рижикова пройшла до фіналу, де поступилася українській спортсменці, колезі по команді.
Нагадаємо, що Світлана Рижикова — майстер спорту України з вільної боротьби, член національної збірної України.
Олег БРЮХАНОВ