Звягельчанин Дмитро Корнійчук здобув путівку на чемпіонат світу!

Звягельчанин Дмитро Корнійчук здобув путівку на чемпіонат світу!

За підсумками першого відбірного етапу, яким вважався чемпіонат України, що проходив у Донецьку в середині вересня, кандидатами до складу національної збірної з карате-до було визнано вісьмох новоград-волинців. Утім на тренерській раді було вирішено, що лише двоє із них проходитимуть другий відбір — візьмуть участь у міжнародному турнірі «Гран-прі Чехії». На цих змаганнях, що відбулися у місті Пльзень — відомому як провідний виробник чеського пива й електровозів, звягельчанин Дмитро Корнійчук здобув друге місце і отримав право захищати честь України на чемпіонаті світу в Іспанії.
Загалом до складу української команди, що вирушила до Чехії, потрапило троє новоград-волинців. Під пильним оком тренерів перебували Владислав Гаврилюк і Дмитро Корнійчук, які намагалися пройти другий етап відбору в категорії 14-15 років. Для молодшого Віталія Каратуші цей турнір не мав настільки великого значення. Попри це, він упевнено провів бої у старшій віковій групі і посів почесне п’яте місце.
На жаль, Владислав Гаврилюк поступився вже у першому поєдинку. Причому, за очками рахунок був рівним, але рішенням трьох суддів проти двох перемогу присудили його супернику — представнику Угорщини. Якби переможець зумів просунутися турнірною сіткою далі, то Владислав отримав би шанси на участь у «втішному» фіналі. Проте угорець програв одразу ж у наступному колі.
Натомість Дмитро Корнійчук (категорія до 55 кг) провів один із кращих турнірів у своїй кар’єрі. У першому колі він більш, ніж упевнено здолав спортсмена з Бельгії — 8:0.
У другому раунді — з рахунком 4:1 не залишив шансів угорцю. Третім його суперником став представник Швейцарії, призер чемпіонату Європи. Але, попри побоювання тренера, Дмитро святкував перемогу — 8:1.
У фінальному протистоянні довелося знову мірятися силами з каратистом із Угорщини. Поступаючись 1:4, Дмитро зумів вирівняти становище, однак в останній атаці пропустив удар і програв. Таким чином — друге місце, яке, тим не менше, дає право на участь у світовій першості.
«Турнір зібрав 1100 учасників із 22 країн. Україна була представлена 108 спортсменами трьох вікових груп — кадети, юніори й молодь до 21 року. Відповідно до календаря, ці змагання найбільш вдало підходили, як остання перевірка сил перед чемпіонатом світу. Тому практично всі країни-учасники заявили своїх провідних спортсменів. Як тренер збірної, я задоволений результатами українських каратистів», — поділився враженнями головний тренер клубу «Січ» Петро КОРНІЙЧУК.
У найближчих планах місцевих каратистів — турнір у Мінську, на який, щоправда, вирушить не основний склад.
А вже 12-13 жовтня у Новограді-Волинському пройдуть підготовчі збори національної збірної України.
Олег БРЮХАНОВ