Фабрика «Леся» втілює у життя гасло: «Ми — одна сім’я!»

Фабрика «Леся» втілює у життя гасло: «Ми — одна сім’я!»

125-й день народження німецького бізнес-партнера — компанії «Ляйневебер» — відсвяткував колектив швейної фабрики «Леся». Зробили це у досить оригінальний спосіб — організували корпоративне свято для усієї своєї великої сім’ї. Саме сім’єю називають на підприємстві великий колектив, і найперше — це позиція керівництва.
Голова наглядової ради фабрики Микола СИЧЕНКО переконаний, що формування нового потужного корпоративного духу на підприємстві — першочергова запорука успішної роботи, тому тут активно працюють над покращанням мікроклімату у колективі, заряджають працівників на позитив і креатив. Понад 700 чоловік (а це — працівники із сім’ями, необмеженою кількістю дітей, друзями та знайомими) отримали запрошення на свято, яке відбулося у суботу, 28 вересня, — у такий спосіб відсвяткували ще й закінчення сезону «осінь-зима» напередодні відпустки і провели репетицію перед грандіозним 50-річчям фабрики, яке колектив святкуватиме у 2015 році.
Корпоратив відбувся на «ура» — тепер на фабриці так прийнято й інакше бути не може. Від такого зваженого і мудрого підходу керівництва, скажемо відверто, у захваті усі працівники. А керівництво продовжує тримати цей курс, обіцяючи до святкування 50-річного ювілею фабрики організувати ще чимало грандіозних святкувань, що мають на меті підняти загальний тонус колективу. Не так давно на фабриці змінилося керівництво — увесь цей час тут демонструють нові підходи до роботи, а вдалий менеджмент доводить, що наполегливо працюючи, можна за короткий проміжок часу стати лідерами в усьому.
— Ми — одна сім’я, — говорить співвласник фабрики Микола Сиченко. — Це не просто гасло, це — головне кредо нашої роботи. «Леся» є сьогодні частинкою відомого світового бренду «Бракс», а це — престижно і відповідально. Тому ми постійно працюємо на перспективу та свій імідж: створюємо найкращі робочі місця, комфортні умови, впроваджуємо нові технології виробництва. У нас найкращі працівники, і усе, що ми робимо, — робимо дня них.
Як розповіла помічник голови наглядової ради швейної фабрики Тетяна РЯБОШАПКО, слоганом оновленого підприємства сьогодні є вислів: «Леся» — тільки краще!». Завдяки такому підходу, кожен працівник фабрики може відчути себе комфортно, а своє значення для колективу — важливим.
Саме тому кожній швачці надали змогу показати рідним і близьким своє робоче місце та умови, в яких працюють люди. Сьогодні ці умови якісно інші — на підприємстві завершуються ремонтні роботи: замінено вікна — на енергозберігаючі, оновлено сантехніку, вентиляцію, відремонтовано туалети та душові, зараз працюють над реконструкцією даху та утепленням фасаду. До настання холодів, обіцяє керівництво, фабрика у центрі міста стане окрасою з європейським обличчям.
Брендовані електрочайники та чашки з логотипом фабрики, сертифікати на безкоштовні екскурсії, які керівництво обіцяє організовувати щомісяця для кращих працівників, — ці та інші призи взяли участь у розіграші. А головним призом у лотереї став велосипед із надписом: «Леся» — з нами краще!» Його щасливою власницею виявилася Ганна Юхова. Цій перемозі раділи усі, бо Ганну Іванівну справедливо вважають хорошим спеціалістом та просто гарною людиною.
Також співробітники взяли участь у вікторині на тему співпраці «Лесі» з німецькими колегами, за що теж мали змогу отримати призи на пам’ять. Сьогодні підприємство перебуває у традиційній відпустці, тому святкування стало ще й гідним підсумком роботи перед відпочинком.
Безкоштовний фуршет для працівників, концерт відомого гурту «Древляни» з Житомира, безкоштовні атракціони та солодощі для дітей виявилися приємною несподіванкою та подарунком для колективу та його сімей. Студенти медколеджу під час концерту подарували запрошеним декілька музичних номерів. Усі лишилися під яскравим враженням від святкування. У новий сезон, обіцяють працівники «Лесі», вони невдовзі увійдуть з новими продуктивними силами і натхненням. Як бачимо, до свого 50-річчя фабрика готується потужно.
Юлія КЛИМЧУК