А у нас нарешті — свій «Привоз»!

А у нас нарешті — свій «Привоз»!

Звісно, за масштабами торгівлі новоградський ринок «Привоз» недотягує до знаменитого одеського «однофамільця» — найдавнішого з нині діючих в Україні продовольчих ринків. Втім, деяка схожість таки проглядається — обоє розташовані в історичній частині своїх міст і є надзвичайно популярними.
Про популярність серед звягельчан ринку по вулиці Шолом Алейхема свідчить хоча б той факт, що торговельні місця помалу, але впевнено, заполонили не лише базарну площу, а й проїжджу частину дороги разом із тротуарами. Тепер же, після здачі в експлуатацію першої черги благоустроєного ринку, половина вулиці буде відкрита для проїзду.
Як розповів «Звягелю» заступник міського голови Сергій КОЛОТОВ, на реконструкцію не було витрачено жодної копійки бюджетних грошей, оскільки ринок перебуває у приватній власності. Коштом господаря створено нормальні цивілізовані умови для покупців і продавців. Останні, за їх словами, задоволені збільшенням площі торговельного місця, а це, у свою чергу, дозволить розширити асортимент.
Нині завершується розробка проектно-кошторисної документації на другу чергу ринку. Коли її збудують, прилегла вулиця практично повністю буде звільнена від торгових наметів. Планують залишити лише один ряд.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА