З лану — до столу

Цього тижня парасольки нам не знадобилися, й небо, нарешті утихомирившись, дало змогу вправним господарям трохи попрацювати на власних ділянках. Фаворитом осіннього меню стає гарбуз. За його шматок просять на базарах 3-4 грн., склянка гарбузового насіння — 3 грн. Є ще у продажу кукурудза — 15 грн./десяток. Сушені яблука — 5 грн./літр. Соковиті запашні груші — від 6 до 10 грн./кг. Виноград рожевий — 21 грн./кг, киш-миш (без кісточок) — 20-22 грн./кг, найдешевший синій сорт — 8,50-12 грн. за кілограм. Кавуни — по 2 грн., лущені грецькі горіхи — 20 грн./літр.
Помідори — 5-10 грн./кг, огірки — 12 грн./кг, перець — від 3,50 до 10 грн./кг, залежно від якості, баклажани — 6 грн./кг, цибуля — 4 грн./кг, часник — 25 грн./кг, білокачанна капуста — 2,50 грн./кг, морква та буряки — 3-4 грн.
З початком холодів більшою популярністю користується мед, тут вам запропонують його і в сотах, і зібраний бджолами з різних рослин, ціна за 0,5 л — 35 грн.
Ціни на молоко теж поки що тримаються на рівні вересневих: 1,5 л молока — 7-8 грн., збирана сметана — від 11 грн./0,5 л, шматочок творогу — 10-18 грн., домашні яйця — 14-15 грн./дес., фермерські — 9,50-11,80 грн./дес.
На свинину, яловичину, тушки курей, гусей, кролів — ціни на рівні минулого тижня. У продажу завжди жива риба: короп — 30-32 грн., карасі — від 10,50-17,50 грн./кг, щука — 25 грн./кг., товстолоб — 17,50 грн./кг.
Вдосталь на ринках осінніх грибів: відро опеньок — 40 грн., маслюків — 50-60 грн., купка білих — 20 грн.
Ольга ДЕМЧУК