Викрадача розшукали того ж дня

Днями до чергової частини Новоград-Волинського МВ надійшло телефонне повідомлення від жителя міста про зникнення його автомобіля.
До розшуків транспортного засобу одразу взялися інспектори ДАІ та слідчо-оперативна група.
При більш детальному з’ясуванні обставин виявилося, що вночі, коли власник «Жигулів» відпочивав удома, його автівку, що стояла у дворі, хтось викрав.
Під час проведення оперативно розшукових заходів працівниками сектору карного розшуку в одному з сіл району було знайдено даний транспортний засіб, проте водій, усвідомивши, що накоїв, поспішив зникнути.
Та не довго довелось переховуватись угонщику, вже за декілька годин правоохоронці встановили його особу та затримали. Ним виявився 24-річний мешканець Новограда-Волинського, котрий уже мав судимість за подібний злочин у 2009 році.
Пізніше стало відомо, що молодик діяв не один, а за попередньою змовою із не встановленими на даний час особами.
Нині, як повідомив начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Андрій Павліченко, слідчим відділом відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна або без такої.
А правоохоронці вкотре застерігають автовласників:

  • не залишайте ключі в замку запалення, відкриті дверцята та вікна, коли виходите;

  • у жодному разі не залишайте в машині документи, гроші, цінні папери та інші важливі речі;

  • якщо машина стоїть тривалий час на стоянці і накрита брезентом, то періодично перевіряйте, що під ним. Може виявитися, що зловмисники поставлять туди інше авто;

  • користуйтеся гаражем.


У разі, якщо з вами все-таки трапилася біда, то негайно телефонуйте «102».
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант