У школі-родині №2 пройшов осінній ярмарок і вручили посвідчення першокласникам

У школі-родині №2 пройшов осінній ярмарок і вручили посвідчення першокласникам

Одразу два цікавих заходи відбулися цими днями у ЗОШ №2. Головними героями свят стали найменші школярики — учні початкових класів.
Для малечі з 1-4 класів організатори провели «Осінній ярмарок». Цей захід вже став доброю традицією у школі-родині. Цікаво, що тут по-особливому творчо і змістовно підходять до організації саме родинних заходів, які зближують дітей, батьків та педагогів.
У жартівливій формі самі ж школярі розповіли про місце, де «тупцюють всі дівки і гуляють парубки» — український ярмарок. Чого тут тільки не продавали маленькі торговці: усіляку городину, домашню птицю і корів, а ще «сипали» жартами направо і наліво. Чого вартий жарт про корову, яку продавали два куми. Виявляється, корова «була доброю, а якби ще доїлася, то взагалі їй ціни б не було!», — зауважив один із кумів. Натомість чоловіки голосніше за інших кричали на ярмарку: «Купуйте корову, люди добрі! Стільки молока дає, що немає в чому води принести! Якби ще пару відер вдома було, то ні за що б не продавали…».
А ще тут куштували кашу з гарбуза, переодягалися у костюми фруктів та овочів, а кожен клас зробив до свята виставку з осінніх дарів природи.
Ще один захід — «Посвята у першокласники» — став символічною точкою відліку у навчанні. Ну то й що, що офіційно навчання розпочалося 1 вересня, — зауважила директор Любов Гарбовська. Впродовж двох перших місяців «першачки» знайомилися зі школою, вчителькою та однокласниками, а тепер вони стали повноправними членами дружного і великого шкільного колективу. З цієї нагоди директор Любов Георгіївна, в урочистій обстановці, під аплодисменти батьків, вручила посвідчення першокласникам.
Для батьків змонтували кумедне відео, де першокласники по-дитячому щиро відповідали на запитання: що таке школа і хто тут найголовніший, хто такі відмінники і ким хочуть діти стати у майбутньому? Зокрема, на питання про те, для чого потрібно вчитися, маленька першокласниця відповіла: «Для того, щоб коли вийдеш заміж, то бути розумною». Про вчителя один з учнів сказав, що «це людина, на яку на уроці потрібно звертати увагу», а серед відповідей на питання про найголовніших людей у школі були: «хлопці», «директор» і «Дайте подумати… Я!».
На свято запросили мультяшного героя-улюбленця Лунтіка та клоунів, було багато конкурсів та ігор. Головним атрибутом свята стали дитячі позитивні емоції. А попереду — довга і цікава подорож країною знань.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА