«Не знищення зелені, а кронування дерев», — так комунальники пояснюють свої дії біля школи-інтернату

«Не знищення зелені, а кронування дерев», — так комунальники пояснюють свої дії біля школи-інтернату

Днями до редакції зайшов місцевий підприємець Микола Пуха, мешканець вулиці Войкова, і стурбовано повідомив:
— Комунальне господарство від «коня» і до колишнього універмагу «Супутник» пиляє липи! Росли років сорок і нікому не заважали, а тут раптом завадили? Навіщо знищуєте дерева? Кажуть, що проводять, так зване, кронування дерев. Але ж раніше такої процедури ніхто не проводив. Що вони творять?
Буквально через годину до редакції звернулася місцева жителька Тетяна, також підприємець:
— Всі люди там обурені! Навіщо пиляють дерева? Кому завадили? Адже там немає ніяких ліній електропередач. Чи Новоград хочуть перетворити на Чорнобиль? Розберіться, будь ласка. Якщо треба підписи, то ми зберемо.
Ситуація знайома. Часом то там, то там пиляють дерева. Коли законно, коли не законно.
Та повернімося до «коня»-«Супутника». Того ж дня редакція «Звягеля» отримала ще декілька дзвінків від мешканців даного району. Вони також обурювалися стосовно «знищення» лип.
Кореспонденти у свою чергу виїхали на місце події. Як з’ясувалося, дерева не зрізали, як повідомляли декотрі жителі міста, а й справді проводили їхнє кронування. Навіть біля інтернату «підстригли» модрини.
Аби з’ясувати ситуацію, ми звернулися до Юрія АХТИР­СЬКОГО, інженера з технічного нагляду житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради.
— Є узгоджений зі всі­ма інстанціями проект на капітальний ремонт зовніш­нього освітлення вулиць та світлофорних об’єктів міста Новограда-Волинського, — сказав Юрій Якович. — Простими словами, ставитимуться ліхтарі, протягуватимуться повітряні кабелі. А протягувати їх у кронах дерев — неприпустимо, адже при негоді вони обриватимуться. Тож, роботи проводяться згідно із затвердженим проектом.
Підготував Микола МАРУСЯК