Візьмуться за руки від Майдану до Європи. «Живий ланцюг» проляже через Новоград

Візьмуться за руки від Майдану до Європи. «Живий ланцюг» проляже через Новоград

Громадські активісти мають наміри з’єднати Україну і Європу, так званим, «живим ланцюгом» у дні, коли проходить Вільнюський саміт східного партнерства, на якому вирішуватиметься доля євроінтеграційних прагнень України. Масштабна акція запланована на п’ятницю, 29 листопада. Якщо організаторам вдасться втілити свою ідею в життя, то маршрут ланцюга проляже через Новоград-Волинський.
А напередодні, 26 листопада, у Новограді відбувся мітинг на підтримку підписання Президентом Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, у якому взяли участь близько ста чоловік. Ініціаторами звягельського «євромайдану» виступили місцеві лідери опозиційних політичних партій, котрі продемонстрували згуртованість і єдність навколо спільної мети.
Акція розпочалася обідньої днини біля входу до Парку культури і відпочинку. Перед присутніми виступили представники «Свободи» і «Батьківщини», прозвучали пісні від місцевих виконавців, проводився збір коштів на поїздку мітингувальників до Києва, на головний «Євромайдан» країни.
Олег БРЮХАНОВ
фото Юрія ДРОБОТА