Через півстоліття раритетна «Волга» — як нова копійка!

Через півстоліття раритетна «Волга» — як нова копійка!

27 ЖОВТНЯ — ДЕНЬ АВТОМОБІЛІСТА І ДОРОЖНИКА
Цій красуні «Волзі» вже перевалило за півсотню літ, а вона дасть фору не одній гламурній сучасній «тачці». Колись її називали «головною машиною Радянського Союзу», тому у пам’яті багатьох вона досі живе яскравим спогадом.
Над раритетною автівкою «ГАЗ-21» батько й син Гордєєви трудилися два роки. Вона дісталася їм у спадок від діда. У родині завжди до «Волги» була особлива любов, тож вони без жодних вагань взялися приводити машину «до тями». Постаралися на славу — коли автівка з’являється на вулицях міста, то перехожі звертають шиї, аби помилуватися чорним глянцем, сріблястими фарами і червоними чохлами, що хвастливо визирають оксамитом із салону.
Аби відремонтувати цю машину, довелося купити ще одну стареньку «Волгу», запчастини тут усі «рідні». Багато хто з людей старшого віку, побачивши машину, пригадує роки молодості, коли ця марка була у фаворі. «Один дідусь попросив покатати його, а потім заплатив гроші за те, що допомогли йому згадати молодість», — усміхається автолюбитель Володимир Миколайович. — А взагалі, це мій син захопився ідеєю і зробив «машину для душі».
Молодята, яким до вподоби стиль «ретро», замовляють цю машину у весільний кортеж. До речі, у Новограді таких чорних «Волги» — дві, і схожі вони, як дві краплі води. Дехто пропонував власникам купити машини. Проте, хоч дають за них «хороші» гроші, коли йдеться про улюблене хобі, то це не продається, говорять автолюбителі. Тим паче, що така «Волга» була свого часу навіть у Юрія Гагаріна, а тепер — експонується в одному з московських музеїв.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА